ah shit, experimenteerdrift, zelf maken |

Dag 22: zorgjes, zorgjes

Het doet meneer meer dan hij had gedacht. In de nacht voor de 21e dag sliep hij onrustig. Dromen over mensen die per ongeluk tegen zijn  broeddoos schoppen, scrambled eggs, en luchtvochtigheidspaniek. Geroerd zag hij die ochtend de geboorte van kuiken 1. De rest van de dag waren zijn gedachten bij de stream, waar tot zijn toenemende zorg he-le-maal geen activiteit te zien was, afgezien van af en toe een glimps van kuiken 1. Afgelopen nacht sliep hij in het geheel niet meer. Of althans, niet meer na half 3, wat qua ochtendlijke levensvreugde op hetzelfde neerkomt. Hij heeft wel het hele internet uitgelezen, dat is een voordeel. Tot meneers wanhoop begon de ochtend van dag 22 weer even stil, ondanks overwegend nette temperatuur en luchtvochtigheid en flinterdun gefluisterde aanmoedigingen van meneer, dochter en mevrouw Wateetons. Die, na aanvankelijke desinteresse, sinds het breken van het eerste ei volledig om is en meneer op zijn werk whatsappt om temperatuur en luchtvochtigheidswaarden te checken en te verhalen over de eerste stapjes en woordjes van kuiken 1. In een ei -wit, thans linksmidden/boven op de stream– is enige activiteit gezien. Het kuiken is begonnen met het open bikken van de schil, maar sinds vanochtend heeft meneer geen beweging meer gezien. Dat hoeft ook niet, weet hij inmiddels, maar toch. Zorgjes, zorgjes.

Met kuiken 1 gaat het in ieder geval goed. Netjes opgedroogd, actief en al bezig met het slopen van de broeddoos. Hij of zij kan 24 uur zonder eten en drinken, maar is al vrolijk aan het pikken in het kuikenopfokvoer dat meneer bij de dierenwinkel kocht. En een bakje met water staat ook klaar.


0 reacties op “Dag 22: zorgjes, zorgjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

Ultieme patat of friet maken volgens de triple cook methode

Kan de klassieke Vlaamse friet nog beter? Nog krokanter? Ja, dat kan hij. Met de triple cook methode. Check hieronder het recept, inclusief filmpje.


petfles worst omhulsel

Alternatief worstomhulsel: een petfles

Een petfles kan alles. Van het brouwen van cider en kombucha tot het vangen van rivierkreeftjes. Je kunt er ook worst in maken. Lees meer…

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
29 mrt
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen

30 mrt
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen

15 apr
Driedaagse cursus fermenteren (maandagen) Meerdere dagen

16 apr
Driedaagse cursus Beter Vlees Bereiden Meerdere dagen

24 apr
Live online workshop “balkenbrij, zure zult en hoofdkaas maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

15 mei
Live online workshop “groente charcuterie maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

16 mei
Workshop “snacks maken” – op locatie 18:30 tot 22:00 uur | € 119
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend
whatsapp