zelf maken |

DIY pizzaoven hulpstukken

2014-04-28 10.59.39 2014-04-28 11.03.05 2014-04-28 11.08.39 2014-04-28 11.16.18 2014-04-28 11.37.48 2014-04-28 11.53.14

Bestraffend besprak Tijs hem toe: als je zelf een pizzaoven bouwt kun je natuurlijk geen schep kopen in de winkel. Zijn illustere illustrator had gelijk. Scheploos en beschaamd verliet meneer kookwinkel Oldenhof waar ze hadden overlegd over de vormgeving van Over Rook. Maar de oven was klaar voor gebruik en meneer had nog steeds geen pizzaschep. Dan maar naar de Action. Daar trof meneer een geperforeerde pizzahouder. Voor in de oven. Een twijfelgevalletje, maar Tijs was toch al naar huis. En, zo redeneert hij, een anglegrinder transformeert alle gekochte waar in een DIY-product. Met zijn haaks slijpende schatje verwijderde meneer de opstaande rand en flink aantal tikken van een houten hamer zorgde dat de holle vorm langzaam in een platte veranderde. Een bezemsteel, een paar schroeven en hoppatee: een bijna zelfgemaakte pizzaschep. Die niet werkte. Of in ieder geval niet goed genoeg: hij bleek te slap, waardoor hij bij een grote pizza doorbuigt. Verder kreeg meneer hem niet perfect vlak gehamerd en door dat licht opstaande randje schuift de pizza in wording steeds in de hete kolen in plaats van in op de schep. Je vinger open halen aan de loeischerpe rand begint na een keer of drie ook wel te vervelen. Binnenkort haalt meneer toch maar een vlak plaatje staal, een nieuw grinderblad en probeert hij het nog een keer.

pizzatools

Ook de rest van meneer’s pizzatools komen vrijwel zonder uitzondering van de Action: een stoffer en blik omgetoverd tot kolen en houtschep (als de oven op 500 graden is voeg je liever je hout niet meer met de hand toe), een asbezem en -borstel, een dinges waarvan de functie nog niet helemaal duidelijk is en een dodelijk eenvoudige schuiver die eigenlijk overal wel dienst voor doet. Waaronder in de fik gaan.

DIY FTW


0 reacties op “DIY pizzaoven hulpstukken
  1. Landshereer Wateetons, ik dacht dat ik erg was maar u, met landgoed, slotgracht en landerijen rondom het fraaie Amsleldam bent erger dan menig een.
    Dergelyck broodbak manieren worden slechts aangewent in het zuiden der de door onsch bekenden lander namenlijk in Italien nevens Hispania.
    Voor het reinigen des uwen oven zou ik u den borstel van zeugenhaar wilen beplyten zonder moderne en plastyke borstelharen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

Ultieme patat of friet maken volgens de triple cook methode

Kan de klassieke Vlaamse friet nog beter? Nog krokanter? Ja, dat kan hij. Met de triple cook methode. Check hieronder het recept, inclusief filmpje.


varkensaspic

Varkensaspic recept

Een mooie varkensaspic, zeker als deze op natuurlijke wijze gemaakt is, is een kunststukje en een smaakexplosie. Check het filmpje en recept.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
29 mrt
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen

30 mrt
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen

15 apr
Driedaagse cursus fermenteren (maandagen) Meerdere dagen

16 apr
Driedaagse cursus Beter Vlees Bereiden Meerdere dagen

24 apr
Live online workshop “balkenbrij, zure zult en hoofdkaas maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

15 mei
Live online workshop “groente charcuterie maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

16 mei
Workshop “snacks maken” – op locatie 18:30 tot 22:00 uur | € 119
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend
whatsapp