Twee maal in een week


Meneer had een gastvrijheidsinjectie nodig na het recente Kookpunt debacle. Dus toen hij onlangs ergens uiterst prettig door de bediening bejegend werd verblijdde hij het restaurant die week met een tweede bezoek. Sterker nog, met slechts één dag ertussen. Hotel De Goudfazant was het gelukkige etablissement. Mevrouw en meneer vermoeden dat ze het naambord gewoon ergens op de vuilnishoop hebben gevonden want het is, noch was, een hotel. Het is zelfs niet meer dan een loods, op een beduimeld bedrijventerrein aan het IJ in Amsterdam-Noord. Onvindbaar zou je denken, maar het zit elke avond helemaal vol. En terecht. Allereerst omdat Hotel De Goudfazant een oase is in de culinaire woestijn die Amsterdam-Noord heet. Maar ook omdat het eten en de wijn uitstekend en betaalbaar zijn. En de bediening dus: uiterst attent. Ze vragen of alles duidelijk is wat op de kaart staat en verklaren desgewenst de termen en ingredienten. Een dame naast ons had haar lambout slechts half opgegeten, ze had er niet op gerekend dat dit vet vlees zou betreffen. Meneer zou denken: dat is dom van u. Maar de vriendelijke bediende kwam bezorgd vragen of er misschien iets mee was en zonder enig aandringen of klagen van de zijde van de klant adviseerde hij een ander gerecht wat binnen drie minuten op tafel stond. Geen oppervlakkig ‘heeftueenkeuzekunnenmakenisallesnaarwensheefthetgesmaakt’ maar daadwerkelijke interesse in de gast en een onmiddelijke reactie daaropvolgend. 

Geweldig.
Jammer dat ze vooraf brood met kruidenboter serveren. 

  1. 3
    Harrie

    Ik kan me voorstellen dat je misschien iets meer dan alleen kruidenboter bij je brood-voorafje wil hebben. Maar wat is er nou dan precies mis aan brood met kruidenboter? Of was het soms weer eens kruidenmargarine, dat zal toch niet?

  2. 4
    meneer Wateetons

    Gelukkig geen kruidenmargarine. aiaiai stel je voor. Op zich is er niks mis met brood met kruidenboter, maar een overdaad wel. Overal en altijd: (stok)brood met kruidenboter. Het komt me de neus uit. Je kunt mensen 101 dingen voorzetten als voorafje. Van een restaurant als dit verwachtte ik wat meer creativiteit.

Geef een reactie