Maar wat is het?

Maar wat is het?


drakenfruit doorsnede drakenfruit-in-de-yoghurt.jpg 

Meneer kocht wat onalledaagse fruit bij de Turk. Alhoewel, granaatappel, mango en papaya zijn natuurlijk niet echt onbekend. Maar meneer schaft ze niet wekelijks aan in zijn gang langs de LIDL en C1000. Onalleweeks fruit dus in ieder geval. Daarnaast kocht meneer ook een knalroze vrucht die hij nog niet kende. In de winkel kon men ook niet vertellen wat het was. Wel dacht een klant te weten dat het een beetje naar cactusvrucht smaakte. Een google zoekopdracht op ‘roze vrucht’ leerde dat het drakenfruit betreft, a.k.a. dragonfruit, Pitaya of Pitahaya. Inderdaad een cactusvrucht. En dan vanzelfsprekend de Hylocereus polyrhizus variant want hij bleek ook roze van binnen, in tegenstelling tot de Hylocereus undatus die wit is van binnen. Dat weet een kind.

Lekker vraagt u? Het kan slechter. Niet bijster sterk van smaak, niet te zoet en met een lichte groente smaak. Een beetje tussen framboos en komkommer in. Met wat zuur van de yoghurt werd het best een aangenaam hapje.

 1. 1
  Braad Spitt

  Ah, een pitaya! Die ken ik nog wel uit Nicaragua. Ze werden voornamelijk gebruikt om sap van te maken; meestal met een vleugje limoen. Lekker lekker! Maar inderdaad, de smaak is niet bijster sterk, het sapje smaakte vooral naar het vleugje limoen.

 2. 3
  Hubert

  De Pitahaya is idd niet iets wat je snel eet nee…maar, toch is hij niet alleen nuttig om de fruitschaal een exotisch tintje te geven. zo heb ik jaren terug dit receptje van een vriend gekregen. simpel en lekker, maar het moet wel echt warm weer zijn om de smaken goed tot hun recht te laten komen.

  Als je 4 vruchten perst en het sap voorts zeeft kan je er een lekkere sorbet mee maken. kook het met een suikersiroopje in tot ongeveer de helft. De smaak wordt zo sterker. voeg er het sap van een kleine limoen bij en laat het afkoelen. na het afkoelen in de vriezer en regelmatig omvorken/roeren tot je een pitahaya sorbet hebt.

  Erg lekker en het noemen van de naam ontlokt meestal wel leuk verbaasde reacties bij gasten.

Geef een reactie