Maar dat was het!


Een prei hoort erbij!

Fermenteren, een fijne hobby voor man en vrouw. Na zuurkool, of feitelijk tegelijk, probeerde meneer ook wat prei te fermenteren tot een friszuur borrelhapje.

Zowaar, het lukte. De prei werd schoongemaakt en met wat laurier en jeneverbessen in een 5% zoutoplossing gelegd. Een maandje later lag er een dikke laag dode bacterien op de grond en was de prei inderdaad friszuur geworden.  Met een hint van zout. Best lekker eigenlijk en veel minder scherp dan een stuk verse prei.

Dus wat mosterd en een plakje cervelaatworst erbij, Pimpampet uit de kast en de Wateetonsjes hebben morgen hebt een dekselse knalfuif!

  • 3
   Meneer Wateetons

   Jurgen van koken met kanker is daar zeer bedreven mee. Misschien ga ik er ook wel eens aan. Vooralsnog zelfs nog nooit geproefd

 1. 4
  Anne

  Thanks voor de foto, want na zuurkool doe ik nu worteltjes en die zijn na 3 dagen in een hittegolf minstens net zo troebel. Met schuimig bovenop. Maar ruiken eerder zuur dan rot. Dus ik laat ze nog maar even pruttelen en ga in je boek op zoek naar een hoofdstukje trouble shooting 🙂

Geef een reactie