Ah, shit


schimmelkaasje

Bij meneer gaat het ook niet altijd goed. Al zegt iets me dat u dat al wist.  Gisteren uit de koelkast gehaald: een onbestemd schimmeltuintje, ónder zijn coating. Dat wordt niks meer. Dit was gelijk een mooie gelegenheid om te testen hoe een kaas smaakt die geen ‘clean break’ heeft meegemaakt. Dat was bij deze het geval namelijk. Deze is dan niet helemaal mooi gestremd en de brokjes wrongel vallen uit elkaar tijdens het navolgend roeren. Je kunt ze echter prima persen en ogenschijnlijk levert ook dit gewoon een kaas op.  Maar wat bleek: een onvaste en korrelige structuur. Weten we dat ook weer. Ah, shit kunnen we dus positief heretiketteren als: Ah, leermomentje.

  1. 2
    Kokend Water

    Wat voor coating gebruik je eigenlijk? Zat laatst te brainstormen met mezelf (wel zo rustig..) en bedacht me dat wellicht een mooie stompkaars van de Blokker, gesmolten wel eens zou kunnen werken. Parafine is immers vaak gebruikt als kaascoating. Maar wellicht moet ik dat gewoons een testen in de praktijk…

Geef een reactie