Maar, wat is het?


SNC02040

 1. 14
  Meneer Wateetons

  En de uitslag is: een perzikpit! Hulde Sjoerd. Dochter Wateetons had er een op straat gevonden en meegenomen. Ze wilde wel eens weten wat er in zat. Een avontuurlijk geest, naar meneer’s hart. En verdomd, een nootje. Een éétbaar nootje. Het smaakte een beetje naar een laffe amandel. Best te eten.

 2. 15
  Van Katerschoten

  Mooie nieuwe bovenkant. Er is alleen wel iets raars aan de hand met de vork, volgens mij is ‘ie (te lang) in het vlammetje van een kaars gehouden? Experimentje verkeerd gegaan?

 3. 17
  Van Katerschoten

  Aha… ik begrijp het al, andere pc. Op de pc die ik gewoonlijk gebruik zit een script- en adblocker en die blokkeert waarschijnlijk de bovenkant. 😳 Haal mijn laatste reacties eventueel maar weg.

 4. 18
  Karin

  Zelfde soort noot zit in alle soorten steenfruit. (abrikoos, pruim, enz) Ik gebruik ze als ik het fruit stoof of er jam van kook. Gewoon toevoegen en meekoken, geeft een beetje amandelachtige smaak. Lekker!

 5. 19
  Yvonne

  Quote van meneer: Een éétbaar nootje. Het smaakte een beetje naar een laffe amandel. Best te eten.
  Die pitten bevatten toch blauwzuur?
  Quote 1 van wikipedia: In de natuur komt blauwzuur ook in kleine hoeveelheden voor, bijvoorbeeld in pitten van sommige vruchten zoals (bittere) amandelen.
  Quote 2 van wikipedia: Blauwzuur is een uiterst giftige chemische verbinding van waterstof, koolstof en stikstof met de chemische formule HCN met tussen de C en de N een drievoudige binding. Blauwzuur ruikt naar amandelen.

  Gaat het nog steeds goed met meneer en dochter Wateetons? 😯

Geef een reactie