Zoek de verschillen


Beide gekocht op 27 maart. Beide gepasteuriseerde volle melk. Twee verschillende winkels.

 1. 2
  Herman Kuiper

  Hebben misschien nog niet alle merken de “langer houdbaar” variant (was op een gegeven moment een reclame-argument; schonere fabriek? net iets anders pasteuriseren?)

 2. 6
  Meneer Wateetons

  Rechts was Lidl, links c1000. Geen verschillende aanduidingen op de pakken en geen enkel verschil in smaak. Het zal we zoiets zijn: “Pasteuriseren met extra houdbaarheid van de melk. Gepasteuriseerde melk kan extra lang houdbaar worden gemaakt door de melk te zuiveren. Hierdoor verdwijnen meer bacteriën. Deze melk wordt bijvoorbeeld ESL-melk genoemd: extended shelf life. Gekoeld is ze dan wel tot twee of drie weken houdbaar, afhankelijk van de gekozen zuiveringsmethode.”

  http://www.frieslandcampina.com/nederlands/about-milk/wiki-a-z-index/nl/h/houdbaarheid-van-melk-verlengen-door-verhitting.aspx

 3. 7
  Paul Bernhard

  Oh, mijn stokpaardje 🙂 Vooral de Super maakt er bij ons een potje van. Elke dinsdagochtend moet ik een pak melk hebben, voor me lunch, en dan is dat hele schap bijna leeg, op een paar pakken na die tot wel vier (!!!) dagen houdbaar zijn. Ergenisjes. Het moet de hele week mee, dat pak. Ik stel het een dag uit. Dan zal dat rek toch wel leeg zijn? Nee hoor, woensdag ochtend staan de bewuste pakken vóór in het nieuwe rek, spiegelen noemen ze dat. De nieuwe pakken zijn dan wel 5 (!!!) dagen houdbaar. Ze heten niet voor niets kruideniers…
  Wat ik overigens wel doe, i.t.t mijn collega’s, is dóórdrinken, net zolang tot het niet meer kan. Melk gaat nog wel meer dagen mee dan de datum die erop staat. Blèèèèèhhhhh roepen ze dan, als ik één dag overtijd drink 🙂
  D’r wordt wat weggegooid….

  Leuk eetblog, vooral voor tijdens de lunch 🙂

  groet, Paul

Geef een reactie