Je probeert eens wat


Een paar lappen procureur had meneer over van zijn Worstshop.  Geen tijd om het op te eten. Hij moest op vakantie. Dus legde hij ze een paar dagen in pekel met ongeveer 25 gram nitriet zout per kilo vlees en wat peperkorrels en venkel. Daarna de vleeshaak erdoor, in de berging ermee en met de auto 10 dagen naar Zweden. Niet meer aan denken.

Teruggekomen trof hij deze godenspijs aan.

Het is allemaal zo makkelijk.

 1. 3
  Bar-B-Coa

  Dat ziet er beslist goed uit. En ik neem direct aan dat het ook zo lekker is.

  Nu moet ik wel dat stuk gerookte spek uit de vriezer halen 😉

  Ik hou het zelf liever op langdurig roken. Misschien met een beetje rookhout voor de extra smaak.

 2. 4
  Eduardus

  Ik wil even wat weten, je hebt het over pekel ” met” nitrietzout.
  Vraag is; pekel? nitrietzout? per kg. en wat versta je onder pekel?
  Kun je mij dat simpel uitleggen? b.v.d.,Ed.

Geef een reactie