Maar, wat is het?


Nee serieus, wat is het? Gevonden op het land van Buitenhuisje Wateetons. Niet zelf gepland. Vruchtjes zien eruit als bramen, maar dan oranje/rood. Komen op een prachtige manier uit hun omhulsels die op hun beurt weer een beetje op beukennootjes lijken. Ze lijken eetbaar. Meneer at er een paar en ze zijn zoet, en in deze hoeveelheid niet ziekmakend.

 1. 4
  Chris

  Ja, dat wil ik ook weten en ook hoe je dat kan vinden. Ik heb ergens een foto van iets soortgelijks dat hier in het bos groeit, alleen dat leek niet op frambozen, maar op bramen….

 2. 11
  karin

  Japanse wijnbes. Op dezelfde manier verwerken als frambozen en vergelijkbaar zacht fruit. Dus vers, jam, op brandewijn, enz. In de tuin op dezelfde manier behandelen als de framboos, d.w.z. in het najaar de takken die fruit hebben gegeven tot bijna op de grond snoeien. De nieuwe takken van dit jaar geven de volgende zomer fruit.

 3. 17
  Tabitha

  Ik heb onze wijnbes in het voorjaar kort gemaakt, maar dat verhinderde hem niet om via de schutting naar de buren te vertrekken en met vruchten terug te keren over diezelfde schutting… Lekker!

  Kortmaken maar weer binnenkort dus, en een beetje geleiden langs de schutting.

Geef een reactie