Maar, wat is het?


UPDATE:

Nou, u heeft uw best gedaan. Creatief hoor, stierenzaad, hangop of een vliegtuigbom. Creatief maar fout, al brengt het meneer wel op ideeën.  Ergens ter wereld moet er toch een terroristische splinterbeweging interesse hebben in een vliegtuigbom van stierenzaad. “Cataluna Combatientes por la Libertad” ofzo. Jullie mogen bellen. Hoe dan ook, het juiste antwoord was: ganzenvet! Goed gedaan Mme Charlotte,  de Wateetons-tatoeage komt naar je toe. Zoek maar vast een mooi plekje uit.

Want u weet het, meneer heeft nog altijd een fiks aantal kilo’s gans in zijn vriezer die liggen te smachten naar een culinair hoogstaande verwerking. En wat is er voor een gans mooier dan gegaard te worden in z’n eigen vet? Niet letterlijk trouwens, de wilde ganzen die meneer uit de hemel zag vallen hadden een vetpercentage waar een topbodybuilder, laat staan een talentloze,  slechts verlangend van kan dromen. Tweedehands vet dus, van De Kweker die het weer verkreeg van obese ganzen met een saldodipje of drugsprobleem.

Meneer maakte een confit en rillettes, met als toevoegingen peperkorrels, laurierblad, jeneverbessen en kruidnagel. Genoeg voor minstens drie extra kilo’s rond het middel of onder de kin en evenzoveel hartaanvallen.

  1. 16
    petrvs

    Wat het is weet ik niet, maar het volume neemt wel toe in de loop van de tijd, hou daarnaast rekening met gasvorming en wacht tot de fles explodeert en zijn zure onwelriekende inhoud op muren deuren en ramen verspreidt.

  2. 25
    Calhovin

    Nou ja, toevallig net vandaag voor het eerst van mijn leven het hele web over gejaagd op zoek naar ganzenvet, en dan komt deze onthulling om de hoek kijken…

Geef een reactie