Printerpapier over?

Printerpapier over?


Meneer is dol op oude slagershandboeken. Voor het slapengaan mag hij graag nog even mijmeren over schiel- en vangvet en kwijlen (vanwege het zoutgehalte van 30 g/kg) bij een recept voor Brunswijker leverworst. ‘s Nachts droomt hij zoete dromen met de opmaak van een tongenworst mozaïek of jaren ’50 huzarensalade.

Helaas voor hem, en u, kosten dit soort boeken als snel een euro of tweehonderd. Meneer heeft er twee, maar beide geleend. Bovendien zijn ze met hun honderden bladzijden en kalfslederen kaft te zwaar voor zijn ipad iele polsen. Maar wat blijkt, dit vleesfeest staat ook gewoon online. Het complete Handboek voor de Slager (1955) is te downloaden als pdf, mét plaatjes, doorzoekbaar en helemaal gratis voor niks. En nog legaal ook. Achthonderdvierendertig bladzijden en honderdvierenzeventig embés meatgoodness, recepten en vakkennis.

En anders hebben ze eventueel ook Hansje en Blondje in Bloemenland (1909)

(met dank aan @webtic voor de tip)

 1. 6
  Karin

  Of er in de copyshop een ringbandje doorheen halen. Reclame mag hier vast niet maar je kan er ook door de boekbinder (ik bijvoorbeeld…) een boek van laten binden.

 2. 7
  Calhovin

  Hmmm de iPrut hier loop behoorlijk vast op die link… Toch maar even de ouderwetsche Windows laptop aangooien want dit is waarschijnlijk het eerste eBook wat ik echt wil hebben. Gebruik ik die hippe appel wel als interacteve snijplank

 3. 10
  Calhovin

  Oh dat verzucht ik me al sinds ik het ding heb… Leuk speelgoed, maar niet benaderen als een volwaardig apparaat voor volwassenen. Dochter van twee vindt het geweldig om kleurplaten vol te kleuren op de iPrut, maar veel meer dan dat moet je niet willen. Een echte twittermachine 🙂

  Op de oude, vertrouwde laptop werkt de download naar behoren. Grijs en minder punten scorend als begeleiding van je hippe frappuchino-sip moment in dito koffieomgeving, maar daadwerkelijk functioneren heeft ook zo zijn bekoring.

  Nu nog even daadwerelijk lezen, dus. Al wel gezien dat je als slager beter in een wijk met veel hoogbouw kunt gaan zitten dan in een historische kern van een stad. Je leert iedere dag wat bij! Of zou het behandeld zijn op die maandagochtend die ik spijbelde op de uni,in maart 1996?

 4. 18
  Anoniem

  Wat een geweldig boek. Bedankt hiervoor. Ben benieuwd hoe de rook vlees gaat worden. Nadat ik natuurlijk eerst de grove rookworst hebt gemaakt. Want daar was ik naar opzoek. Dus bedankt Google en meneer.

Geef een reactie