Maar, wat is het?

Maar, wat is het?


Bij het slapen gaan leest meneer altijd een stukje McGee. Dat brengt het gemoed tot rust. Meestal. Maar bij bladzijde 284 sperden zich de ogen. Van rode wijn witte maken, met een eiwit! En dan nog wel volgens een Romeins recept. Dat moest meneer proberen. En wel nu. Dus stond meneer des nachts hard en lang een restje Joven Cepa Lebrel 2011 te schudden. Wat blijkt, ook dat brengt het gemoed tot rust. En het ziet er nog lekker ook. Op Twitter raadde u onder anderen: ‘bloed’ (4x),  ‘aardbeiencider’ en ‘frambozen-bietenschuim’ en ‘ochtendurine na een bietenmaaltijd’. Allemaal fout, maar u was het er in ieder geval wel mee eens dat het smakelijk oogde. Een wijn-eiwitshake was dus het enige goede antwoord. Vers van de shake.

Vierentwintig uur later was het resultaat teleurstellend. Nog altijd wild appeteitelijk, maar verre van wit. Of zelfs maar grijs. Enfin, je probeert eens wat. Als het gemoed maar rustig is.

 

 1. 8
  Oude Blenke

  Ok, dat had ik inderdaad niet geraden.
  Maar nu ik dat stukje zo lees:
  Er zijn wetenschappers die om een of andere reden de Bijbelse wonderen willen verklaren en die pH gevoelige reactie is het grootste bewijsstuk.
  Die water in wijn flick van Jezus zou dus eigenlijk gewoon “simpele” scheikunde zijn die van witte wijn rode wijn maakt.

  De omgekeerde reactie van wat Meneer hier probeert dus, alleen lukt die wel. Of het was toch een Bijbels wonder natuurlijk…

Geef een reactie