Maar, wat is het?

Maar, wat is het?


 

‘Maar wat is het’ was de vraag. ‘Een worst in een veteind’ was het antwoord. Veteind? Luidt de volgende vraag. Veteind, ook wel witvel genoemd. Of endeldarm, want dat is het. Het laatste deel van het maag-darmkanaal van het varken. Als ik zeg ‘rectum’ dan weet u wellicht wat ik bedoel. Verbazingwekkend dik en sterk en netjes genaaid door vlijtige Chinese kinderhandjes. Er past ongeveer anderhalf tot twee kilo vlees in. Witvellen worden normaal gebruikt voor Hausmacher leverworsten en Berliner leverworsten maar meneer maakt er gewoon een droge salami mee en hoopt dat het goed komt.

6 Comments

Add yours
  1. 3
    gijsbert

    Gevulde varkenskont 🙂
    Ow meneer, zorg alstublieft goed voor hem de komende drie maanden. We hebben zo ons best gedaan.

Leave a Reply