Wateetons Wilde Weekend oktober 2015

Wateetons Wilde Weekend oktober 2015


Elandbezoek aan een Noorse delicatessezaak stokvis mooi Dalsland vissen op forel worstjes bakken workshop fermenteren workshop fermenteren fuikje plaatsen in een ijskoude beek stok slijpen voor worstjes villen van een ree een 5 dagen bestorven ree verwerken ree vewerken kijk die filet dan prachtig DalslandEen tweede ree Francis Mallman styleVoorgerechtje: eland en rendierworst, walvisvlees en zelfgerookte reebout op Elandjacht Ochtendgloren Jagen is wachten piefpafpoef

Afgelopen weekend reisde meneer andermaal af naar Zweden voor een Wateetons Wilde Weekend. Het deed zijn naam eer aan. De vijf dagen waren te kort voor alle avonturen die er in Dalsland te beleven zijn. Zo maar een greep uit de activiteiten: vissen op forel, fuiken maken en plaatsen in een ijskoude beek, fikkie stoken, Zweedse whisky drinken, walvisvlees proeven, een workshop worst maken volgen, een ree villen, een ree uitbenen, een ree Francis Mallman-style roosteren boven een open vuur, een workshop fermenteren volgen, beide reeën volledig verwerken tot worst, paté, terrine en verrukkelijk gebraad, wandelen door de prachtige Zweedse natuur, worstjes bakken op een kampvuur en als klap op de vuurpijl mee gaan als drijver tijdens de traditionele elandjacht. En ‘s avonds uiteraard wijntjes drinken, hangen de houtgestookte hottub en eindeloos toepen. Wilder dan dit wordt het niet. Behalve dat toepen dan.

In november gaat meneer gewoon nog een keer. Er is nog plaats.

ps. de foto’s zijn gekuisd.

Geef een reactie