op jacht, uit eten, zelf maken |

Wateetons Wilde Weekend oktober 2015

Elandbezoek aan een Noorse delicatessezaak stokvis mooi Dalsland vissen op forel worstjes bakken workshop fermenteren workshop fermenteren fuikje plaatsen in een ijskoude beek stok slijpen voor worstjes villen van een ree een 5 dagen bestorven ree verwerken ree vewerken kijk die filet dan prachtig DalslandEen tweede ree Francis Mallman styleVoorgerechtje: eland en rendierworst, walvisvlees en zelfgerookte reebout op Elandjacht Ochtendgloren Jagen is wachten piefpafpoef

Afgelopen weekend reisde meneer andermaal af naar Zweden voor een Wateetons Wilde Weekend. Het deed zijn naam eer aan. De vijf dagen waren te kort voor alle avonturen die er in Dalsland te beleven zijn. Zo maar een greep uit de activiteiten: vissen op forel, fuiken maken en plaatsen in een ijskoude beek, fikkie stoken, Zweedse whisky drinken, walvisvlees proeven, een workshop worst maken volgen, een ree villen, een ree uitbenen, een ree Francis Mallman-style roosteren boven een open vuur, een workshop fermenteren volgen, beide reeën volledig verwerken tot worst, paté, terrine en verrukkelijk gebraad, wandelen door de prachtige Zweedse natuur, worstjes bakken op een kampvuur en als klap op de vuurpijl mee gaan als drijver tijdens de traditionele elandjacht. En ‘s avonds uiteraard wijntjes drinken, hangen de houtgestookte hottub en eindeloos toepen. Wilder dan dit wordt het niet. Behalve dat toepen dan.

In november gaat meneer gewoon nog een keer. Er is nog plaats.

ps. de foto’s zijn gekuisd.


0 reacties op “Wateetons Wilde Weekend oktober 2015

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.


Misschien vind je dit ook leuk

varkensaspic

Varkensaspic recept

Een mooie varkensaspic, zeker als deze op natuurlijke wijze gemaakt is, is een kunststukje en een smaakexplosie. Check het filmpje en recept.


Fermenteren met het Klokhuis en Meneer Wateetons

Het klokhuis. Wie is er niet groot mee geworden? Al 35 jaar leert het TV programma kinderen van 7-12 hoe de wereld in elkaar steekt, in de breedste zin des woords. Onlangs viel Meneer de allergrootste eer uit zijn carrière ten deel: de kinderen van nu en de toekomst iets wijzer maken over…. fermenteren.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
01 nov
Driedaagse cursus Fermenteren Meerdere dagen

01 dec
Live online workshop droge worst maken 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

08 dec
Culicollab: Meneer Wateetons x Nils Koster – live online workshop ‘camembert en brie’ maken 20:30 tot 22:30 uur | € 14.99

10 dec
Wateetons Wilde Winter weekend in Zweden – december 2021 Meerdere dagen

15 dec
Live online workshop pâté en croûte maken 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

22 dec
Live online workshop charcuterie maken 20:30 tot 22:00 uur

14 jan
Wateetons Wilde Winter weekend in Zweden – januari 2022 Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend