Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Let’s make BBQ great again – Wesselink


Boek Cover Let's make BBQ great again - Wesselink

Dit boek geeft je, naast de praktische informatie, meer dan 90 recepten. Recepten die passen bij verrassende momenten die er echt toe doen. Momenten die erom schreeuwen om je BBQ aan te steken. Van een Lazy Afternoon, Black Friday of Meatless Monday tot Burendag, een BBQ Escape of BBQ of the Beach. De recepten variëren van de inmiddels bekendere pulled pork, bavette en moink balls tot een umami burger, pork belly burnt ends, fish taco's en coquilles met spek. Ook de bijzondere groentegerechten, zoete afsluiters en spannende cocktails mogen niet ontbreken in dit boek dat volop plezier uitstraalt. Laat je inspireren, steek die BBQ aan en Let's Make BBQ Great (Again)!

Recensies:Meneer Wateetons ophttps://wateetons.com/2018/11/14/kookboekenweek-2018-meneer-leest-een-boek-lets-make-bbq-great-again-jeroen-wesselink/ schreef:

Het begon met een liefde voor goed eten en een lekkere fik. Inmiddels is de door Jeroen Wesselink en zijn broer Martijn ontwikkelde The Bastard kamado barbecue een begrip in Nederland en daarbuiten. Meneer heeft er maar liefst drie (dat is misschien een beetje overdreven, geeft hij toe) en elke worst of kop tot staart workshop gaat de hens erin en verzamelen de deelnemers zich als vanzelf bewonderend rond deze zwartglanzende vuurdoos. En nu is er een boek. Een strak vormgegeven zwart boek met het reliëf van een Bastard: ‘let’s make barbecue great again.‘

Het boek opent begint met wat basisprincipes voor het gebruik van The Bastard. Direct en indirect; het verschil tussen grillen en low and slow, de verschillende soorten hout, evenals de rookvarianten. Het bekende werk en niet meer dan een bladzijde of 12. Voor diepgaande kennis over het werken met een kamado kun je beter ‘Hete Kolen’ van Jeroen Hazebroek en Leonard Elenbaas lezen.

De circa 70 recepten die volgen zijn onderverdeeld in kek getitelde hoofdstukken als ‘Best dad ever’, ‘Make all your dishes come true’, ‘The hangover’ en ‘Happy hour.’ Sowieso is de toon tamelijk ‘toffe jongens onder elkaar’. Het moet gezegd: de recepten en fotografie zijn om van te watertanden: pompei chicken, langzaam gegaarde ‘cheeky bastards’, turbo tuna, st. Jacobs bacon en zelfs wat aandacht voor groente als gegrilde maiskolven, ‘beets by dr. B’ en gerookte hummus met gegrilde groenten. Het laatste hoofdstuk tenslotte geeft recepten voor enkele rubs & sauces.

Meneer bereidde een gerecht uit Let’s make BBQ great again: The one and only pulled pork. ‘Neem in het weekend de tijd om vervolgens een week lang als een vorst te eten,’ staat bij het recept. Twee maanden later plukt Meneer nog steeds zakjes uit de vriezer, dus dat klopt wel. Er werd een richttijd van 10 uur garen aangegeven. Dat werden er 12, maar toen kwam er dan ook een fantastisch zachte en smaakvolle pulled pork van de barbecue. Wel viel op dat het recept een beetje slordig opgeschreven was: het advies een procureur eerst droog te deppen, om er vervolgens twee liter pekelvocht ‘in te wrijven’ klinkt als een copy-paste foutje. Hopelijk is dat niet kenmerkend voor de rest van de recepten.

Geen van de recepten is uiteraard exclusief voor de Bastard. Het is een kamado zoals er ook andere kamado’s zijn en elke recept kan net zo goed op een monolith of BGE. Het woord Bastard valt desondanks vaak. In die zin is komt het boek wel een beetje over als een reclameboek. Een heel smakelijk en tof vormgegeven reclameboek, dat wel. (Met zelfs een beetje reclame voor meneer workshops worst maken, waarvoor dank).


+Er zijn nog geen reacties

Laat jouw reactie achter

Geef een reactie

Open chat
Info of hulp nodig?