Je hebt een ticket gekocht voor een Wateetons online workshop. Gaaf. Hier wat uitleg over het inloggen.

Live kijken of terugkijken?

Update maart 2023: Crowdcast heeft de inlogprocedure versimpeld, dus onderstaande beschrijving is aangepast.

Je wilt een Wateetons workshop live meekijken. Volg dan de stappen 1 t/m 6 hieronder. Wil je de workshop terugkijken, kijk dan onderaan deze pagina voor de instructie.

Aanvang 20:30

Alle live online workshops beginnen om 20:30. Bij een enkeling staat er een andere tijd op de ticket. Die is automatisch gegenereerd en kun je negeren. 20:30 starten we.

1. Gebruik Chrome

Gebruik bij voorkeur Google Chrome op een vaste computer.

Chrome is het beste ingericht voor live video.

2. Klik op de link in je ticket

Je ontvangt naast de bevestigingsmail nog 1 losse email met je ticket. In dat ticket vind je jouw unieke link naar de workshop. Die link ziet eruit als crowdcast.io/9393hksd9sdsd789.

Klik daar minimaal 10 minuten voor aanvangstijd van de workshop op. Een paar uur of dagen eerder kan ook, dat maakt niet uit. Dat voorkomt panieksituaties.

Heb je geen ticket met link gekregen? Check dan je spam. Zit hij daar ook niet in, mail of app me dan. Let op, vlak voor of na aanvang van de workshop kan ik je niet meer helpen. Dan zit ik zelf in de workshop.

3. Ik doe mee

Ik maak gebruik van het webinar platform Crowdcast. Daar moet je apart voor inloggen, of, als dit je eerste keer is, nog even voor inschrijven.

Klik op ‘Ik doe mee’ (soms staat er ‘Save my spot’.

Zie je geen ‘ik doe mee’, scroll dan even door de pagina tot je de knop vindt. Of misschien staat je scherm ver ingezoomd, dan kan de knop buiten je beeld vallen. Zoom dan uit.

4a. Ik heb al wel eens meegedaan

Heb je al vaker meegedaan met een Wateetons workshop, of heb je al wel eens het Crowdcast platform gebruikt voor iets anders, dan heb je al een inlog en wachtwoord.

Voer het emailadres dat je eerder gebruikte in, of log in via een van de platforms.

Is dit je eerste keer, of heb je de vorige keer geen account aangemaakt, lees dan verder bij stap 5.

4b vul je wachtwoord in

Je hebt al eens meegedaan. Crowdcast zal je emailadres herkennen en je vragen om je wachtwoord.

Voer je wachtwoord en je belandt bij stap 6.

Ben je vergeten wat je wachtwoord is, klik dan op Forgot password.

 

5. Het is mijn eerste keer

Dit is de eerste eerste keer dat je meedoet met een Wateetons workshop.

Voer je emailadres is (bij voorkeur dezelfde die je gebruikte om je ticket mee te kopen) of log in via een van de sociale kanalen.

 

 

5b. Vul je gegevens in

Vul je voor en achternaam in, wederom bij voorkeur degene waarmee je ook je ticket hebt gekocht.

Een wachtwoord is optioneel. Met een wachtwoord maak je een account aan bij Crowdcast. Dat is gratis. Je ontvangt geen spam. Kleine voordelen zijn dat je je al langer dan 60 minuten van te voren kunt aanmelden voor de workshop, en je ook een herinnering krijgt dat de workshop gaat beginnen. Je eventuele profielfoto wordt ook bewaard. Tenslotte worden de workshops die je hebt gevolgd opgeslagen in je crowdcast account. Dat betekent echter niet dat je langer terugkijken.

Voer je wel een wachtwoord in, dan ga je direct naar de workshopomgeving (6). Je krijgt ook een email met een toegangslink, en zult 10 minuten voor aanvang van de workshop een herinnering krijgen.

Voer je geen wachtwoord in, dan krijg je een link toegestuurd die maximaal 60 minuten geldig is. Ga dan naar 5c.

Vink de algemene voorwaarden aan en klik op de knop ‘sign up en join event’

5c. Check je email

Geen account aangemaakt? Check  je email.

Je hebt een persoonlijke link naar de workshop gekregen die 60 minuten geldig is.

Klik op de link in de email en je belandt in de workshop omgeving (stap 6).

Is de workshop verder weg dan de komende 60 minuten, dan krijg je nog een extra mail waarmee je later, als de workshop echt start, opnieuw kunt inloggen.

Geen email? Check je spam. En weet je zeker dat je je email correct hebt ingevoerd? Begin eventueel opnieuw en/of gebruik een ander emailadres. Soms worden mails als deze door mailservers geblokt.

6. de workshop omgeving

Je kunt nu in de workshop omgeving. De workshop begint pas om 20:30. De live video verschijnt vanzelf. Tot die tijd kun je een beetje kletsen met anderen. In de rechterzijbalk zie je een aantal icoontjes. Van boven naar onderen:

  • Chat
  • Q&A aan het eind van de workshop
  • Polls
  • Andere deelnemers

Rechts bovenin kun je eventueel ook je naam nog wijzigen en een geinige avatar aanmaken.

Gaat er iets mis, dan werkt refreshen van je browser vaak het beste.

Een workshop terugkijken

Check je inbox voor de terugkijkvideo

Daags na de workshop krijg je van mij altijd een email.

Heb je die mail niet gehad, check dan je spambox.

In die mail vind je een link (wat dezelfde link is als die van de oorspronkelijke workshop). Via deze link kun je de workshop één week terugkijken.

Daar klik je op en dan doorloop je je doorloopt dezelfde stappen als hierboven genoemd, vanaf stap 3.

In diezelfde mail vind je ook een download van de korte samenvatting. De downloadlink is één week geldig. Download direct, we sturen niet na.


Reviews

“Grondig, in begrijpelijke taal, stap voor stap, duidelijk en vooral met humor – Meneer Wateetons doorgrondt het onderwerp charcuterie precies zoals we dat van hem gewend zijn. ”

Joël Broeckaert Nrc

“Het is echt een prachtig boek geworden en ik kan het echt iedereen aanbevelen die wat wil leren omtrent charcuterie. Het boek zou zeker niet misstaan op de boekenlijst van het SVO (vakschool slagers).”

Job Vrijenhoek Slagerij Vrijenhoek

“Het schimmelt, gist en rot in de keuken van Meneer Wateetons, en wij zijn er gelukkig bij. Zelden zo’n mooi rotboek gelezen.”

Jacques Hermes Dagblad van het Noorden

“Knipogend goed geschreven, een zeldzame combinatie van eersteklas informatie en pure tekstpret. ”

Onno Kleyn Volkskrant

“Over Rook is het eerste en ook het sluitende, alles vertellende, definitieve handboek voor het zelf roken van etenswaren”

Felix Wilbrink Telegraaf
whatsapp