Wateetons.com wordt, sinds 2006, gemaakt door Meneer Wateetons [spreek uit wat-éét-ons], samen met dochter Wateetons woonachtig te Amsterdam.

Contact opnemen
Meneer Wateetons komboecha

Over Meneer Wateetons

Meneer Wateetons eet, soms wel drie keer per dag.

Een geweldige kok is hij niet, de opmaak van zijn borden is verschrikkelijk en hij weet schandalig weinig over wijn. Experimenteren, dat kan hij dan weer wel. Met wisselende uitkomsten.

Eigenlijk gaat schrijven en praten over eten hem het beste af. Dat doet hij, op humoristische wijze in zijn negen boeken, op blogs, in tijdschriften en tijdens zijn workshops en cursussen.

Meneer maakt het liefst voedsel dat je voor minder geld en met minder moeite gewoon in de supermarkt kunt kopen. Een beetje ordinair, bij voorkeur uit de onderste schappen. Als zelfstandig werkend kok én gepromoveerde wetenschapper is hij onderzoekend en sceptisch van aard en hij schept er genoegen in culinaire mythes met de grond gelijk te maken. Zijn boeken en andere stukken kenmerken zich door een gedegen wetenschappelijke onderbouwing, een humoristische schrijfstijl en een onverwoestbare can-do-attitude.

Meneer is een personage. In het dagelijks leven heet hij geen Meneer en doet hij serieuze en verantwoorde dingen op kantoor.

Neem direct contact op met Meneer Wateetons
Wateetons workshops

Culinaire workshops

Foodwriter Meneer Wateetons geeft verschillende gezellige en humoristische workshops waar je daadwerkelijk wat van opsteekt. Keuze uit meer dan dertig onderwerpen, waaronder worst maken, drank maken roken, paté maken, fermenteren en Kop tot Staart varkensverwerking.

Hij geeft ze zowel live op een van zijn gezellige landelijk locaties, als live online en on demand via zijn Wateetons Werkplaats leerplatform.

Een Wateetons workshop is ook een origineel idee voor een bedrijfsuitje.

 

Overzicht van alle workshops

boeken

Meneer Wateetons schreef acht boeken en werkt aan zijn negende dat medio 2021 zal verschijnen.

Lof voor Meneer Wateetons

De schrijfsels van Meneer Wateetons zijn niet onopgemerkt gebleven.

Zo werd dit weblog door NRC.next verkozen tot één van de 25 leukste culinaire sites van Nederland. Playboy was zelfs van mening dat Wateetons.com tot de vier leukste behoort. Dagblad Trouw wijdde een groot zaterdag artikel aan één van de experimenten op Wateetons.com en Meneer was één van de vier culiloggers die centraal stonden in een eet-special van het Volkskrant Magazine.

Meneer is ‘best wel een beetje een held’ volgens Sylvia Witteman. Bouillon Magazine vraagt zich af ‘of er iets is dat meneer ons niet kan leren‘ en de Volkskrant noemde hem ‘Meneer Wat-weet-ons’ en ‘culinair experimenteermeester’.

Volgens Favorflav.com is ‘culinair personage’ Meneer Wateetons één van de 100 food influencers van Nederland.

In 2014 won Over Rook de Kookboek van het Jaar award in de categorie vormgeving. Twee jaar later werd Over Rot genomineerd voor Kookboek van het jaar en voor een Gourmand World Cooking Award, de verkiezing voor het beste kookboek ter wereld. Over Inpakken behaalde in 2020 de longlist van het Gouden Kookboek en was daarmee een van de 10 beste kookboeken van het jaar.

Reizen

Meneer Wateetons organiseert Wateetons Wilde Weekenden in Zweden. Daar ga je vier dagen vissen, elandworst maken, knutselen, uitbenen, vlees en vis roken, wandelen, wildplukken, brood bakken, schieten, fikkie stoken, kanoën, whiskey drinken en nog veel meer stoers.

Onregelmatige reizen

Conserveer met Meneer! In de zomer reist meneer Wateetons soms af naar Italië om daar samen met jou te conserveren.

Daarnaast organiseert hij samen met Thelma & Louise Wild Cooking culinaire weken op Curaçao.

Lees meer over Wateetons Wilde Weekend

Meneer als tekstschrijver

Meneer schrijft ook andermans boeken. Hij werkte onder andere mee aan: Eten voor je Kind (2014), Werken met Wild (2015), Instock Cooking (2016) en de Vleesbijbel (2016). Ook teksten van Meneer in uw blad of boek? Neem vrijblijvend contact met hem op.

Blogs en online initiatieven

OVER MEVROUW WATEETONS 

Mevrouw Wateetons wil niet koken (en weet ondertussen ook niet meer hoe het moet) en trekt liever een AH maaltijdsalade open of mikt een pizza in de oven. Ze is een tikkeltje geobsedeerd door gezond eten, en neemt alle informatie over “the truth about food” tot zich, maar is in de uitvoering erg inconsequent en snaait net zo makkelijk een Snickers als een worteltje. Ze is niet te huur. Sinds 2008 schrijft ze niet meer op Wateetons en sinds 2015 is ze DVFKAMW (de vrouw formerly known as mevrouw Wateetons).

OVER DOCHTER WATEETONS

Dochter Wateetons is zes zeven acht negen tien elf twaalf jaar en drinkt het liefst chocomel, eet graag taartjes, chips, koekjes en patat met mayonaise. Maar geen zelfgemaakte. Gatver.

Neem contact op met Meneer Wateetons

Stuur een bericht aan Meneer Wateetons
whatsapp