Geen categorie |

Meneer Wateetons Workshops op Curaçao (4-11 maart)

Meneer Wateetons – auteur van oa. de Worstbijbel, Over Rook en Over Rot – komt opnieuw naar Curaçao voor een serie culinaire workshops. Samen met de bekende Carribean Chef Helmi Smeulders zal hij de eilandbewoners leren over onder andere fermenteren, worst maken en Kop tot Staart koken.

In 2017 gaf Meneer al eens een serie culinaire workshops. Daar wordt nog steeds over gesproken. Nu is hij terug. Met meer kennis, meer boeken op zijn naam, meer grijze haren, en (nog) meer enthousiasme.

Alle workshops worden gegeven in samenwerking met Helmi Smeulders en zijn inclusief hapjes, drankjes, handout én een gratis online cursus als naslagwerk.

Wat en wanneer?

4 en 11 maart: 2 daagse fermentatiecursus voor chefs en foodprofessionals

In twee dagen leer je alles over oa. groente fermenteren, miso, tempeh, azijnen, hotsauces, gefermenteerde frisdranken, yoghurt en andere zuivel en nog veel meer. De cursus is voor professionals, dus we besteden veel aandacht aan de theoretische achtergrond, veiligheid en culinaire creativiteit zodat je deze technieken op een verantwoorde en creatieve manier kunt toepassen in je werk. Uiteraard ga je ook zelf aan de slag en neem je verschillende zelfgemaakte gefermenteerde creaties mee naar huis.

Meer informatie en inschrijven

6 maart: workshop groente fermenteren

Groente fermenteren? Zuurkool, kimchi, augurkjes… Je hebt er vast al veel over gehoord in de afgelopen tijd. Maar wat is het nou precies? Hoe onderscheidt het zich van inmaken, wecken, inleggen in azijn en andere conserveertechnieken? Hoe doe je het veilig? Hoe weet je of het verkeerd is gegaan? Is het zo gezond als iedereen zegt? En, hoe werkt dat anders op Curaçao dan in de Hollandse polder? Dat leer je tijdens deze workshop, waarbij je natuurlijk ook zelf aan de slag gaat.

Meer informatie en inschrijven

8 maart: workshop worst maken

In deze worskshop leert Meneer Wateetons, je alles over het maken van je eigen verse worst, van BBQ worsten tot braadworsten en van merguez tot chipolata’s. Na afloop van de cursus draai je de rest van je leven je eigen worsten! Je leert de theorie en gaat natuurlijk ook zelf aan de slag met het draaien van je eigen worsten, die we na afloop met elkaar opeten.  

Meer informatie en inschrijven

9 maart: kop tot staart workshop (extra lang!)

Leer in deze workshop álles over het varken, van zijn anatomie, de verschillende vleesonderdelen en de bereiding ervan. Van zaadje tot karbonaadje! Een middag en avond lang! Leer uitbenen van een professioneel slager, het bereiden met zoveel mogelijk technieken (van worst tot roken en van BBQ tot schnitzels maken). En na afloop eten we het met elkaar op.

Meer informatie en inschrijven


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

dubbel dippen

Nutteloze uitvindingen: de dubbel dip snip

Het was een aflevering van Seinfeld die het concept van ‘double dippen’ introduceerde. It’s like “putting your whole mouth right in the dip!”. Or is it? Clemson University deed er een leuke studie naar en er is nu een onmisbaar hulpmiddel voor.


Wateetons Wilde Weekend

Gaaf artikel over Wateetons Wilde Weekend in vleesmagazine

Wil je weten hoe het er nou echt aan toe gaat tijdens Wilde Weekend? Afgelopen september 2021 weekend ging een journalist van Vleesmagazine mee. Hij schreef er een geweldig artikel over dat de sfeer van het weekend perfect neerzet.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
04 mrt
Curaçao – Fermentation for chefs and food professionals (2-days) – SOLD OUT Meerdere dagen | € 524.95

06 mrt
Curaçao – workshop vegetable fermentation and fermented hotsauces – SOLD OUT 18:00 tot 22:00 uur | € 155

08 mrt
Curaçao – sausage making workshop – SOLD OUT 18:00 tot 22:00 uur | € 155

09 mrt
Curaçao – Head to tails workshop 15:00 tot 22:00 uur | € 207

16 mrt
Daglange workshop “Kop tot Staart Varken” – op locatie 12:00 tot 22:00 uur

18 mrt
Driedaagse cursus fermenteren (maandagen) Meerdere dagen

19 mrt
Driedaagse cursus fermenteren (dinsdagen) Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend
whatsapp