Geen categorie |

Nutteloze uitvindingen: de dubbel dip snip

Het is een beetje stil hier op het blog. Sorry. Meneer legt (al een poosje) de laatste hand aan zijn negende boek dat na de zomer zal verschijnen. Fukking gaaf. Fukking veel werk. Dus Meneer Wateetons kookt en experimenteert er nog altijd op los, maar kan dat niet hier op zijn blog publiceren.

Benieuwd naar het onderwerp? Misschien zelfs wel geïnteresseerd in een beetje proefkoken? De leden van de Wateetons Werkplaats weten het onderwerp van het boek al, en zijn bezig met de recepten te testen en verbeteren. Ze hebben zelfs de doorslag gegeven in het omslagontwerp. Het is een gezellig boel daar. Word vooral ook lid, kun je ook nog eens een berg cursussen volgen en voor nul euro met Meneer Wateetons’ workshops meedoen.

Nutteloze uitvindingen: de dubbel dip snip

Deze andere meneer, met snor, maakt kunstige maar nutteloze uitvindingen. Uitermate vermakelijk, goed gefilmd, lekker gemonteerd. En heerlijk zinloos.

Zijn meeste recente tijdsverspilling: de double dip snip. Want je frietje dubbel dippen betekent een infectiemaelström van mondbacteriën en COVID bacillen in dat bakje mayo of ketchup. Geen probleem als je alleen eet, maar patat eet je nooit alleen. Dat is sneu.

In dezelfde serie: 7 nutteloze manieren om yoghurt te eten, en de iPhone candy dispenser.

Hoe erg is dubbel dippen eigenlijk?

Het was deze aflevering van Seinfeld die het concept van ‘double dippen’ introduceerde. It’s like “putting your whole mouth right in the dip!”. Or is it? Clemson University deed er een leuke studie naar:

We testten All Natural Tostitos Chunky Hot Salsa (pH 4), Genuine Chocolate Flavor Hershey’s Syrup (pH 5,3) en Fritos Mild Cheddar Flavor Cheese Dip (pH 6,0) getest. We ontdekten dat zonder dubbel dippen, geen van de dips detecteerbare bacteriën hadden. Eenmaal dubbel gedipt, nam de salsa ongeveer vijf keer meer bacteriën (1000 bacteriën/ml dip) op van de afgebeten chip, vergeleken met de chocolade- en kaasdips (150-200 bacteriën/ml dip). Maar twee uur na het dubbel dippen daalde het aantal bacteriën in de salsa tot ongeveer hetzelfde niveau als dat van de chocolade en de kaas.

De dikte en pH van de verschillende dips hadden invloed op het aantal bacteriën dat in de dips belandde. Zeker in deze tijd is het waarschijnlijk goed om je dipgewoonte op ‘enkelvoudig’ te houden. Of een double dip snip aan te schaffen. Of gewoon lekker in je eentje te snacken. Kan jou het schelen.

Meer lezen over dubbel dippen?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

Meneer Wateetons Workshops op Curaçao (4-11 maart)

Meneer Wateetons – auteur van oa. de Worstbijbel, Over Rook en Over Rot – komt opnieuw naar Curaçao voor een serie culinaire workshops. Samen met de bekende Carribean Chef Helmi Smeulders zal hij de eilandbewoners leren over onder andere fermenteren, worst maken en Kop tot Staart.


Wateetons Wilde Weekend

Gaaf artikel over Wateetons Wilde Weekend in vleesmagazine

Wil je weten hoe het er nou echt aan toe gaat tijdens Wilde Weekend? Afgelopen september 2021 weekend ging een journalist van Vleesmagazine mee. Hij schreef er een geweldig artikel over dat de sfeer van het weekend perfect neerzet.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
15 apr
Driedaagse cursus fermenteren (maandagen) Meerdere dagen

16 apr
Driedaagse cursus Beter Vlees Bereiden Meerdere dagen

12 jun
Live online workshop “tempura maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

03 jul
Live online workshop “sambal maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

30 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen

31 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen

09 sep
Driedaagse cursus fermenteren (maandagen) Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend
whatsapp