Drie dagen lang ALLES leren over groente bereiden. Geen recepten, maar de techniek en wetenschap. Met serieuze theorie, demonstraties, inzichtgevende tests, blinde proeverijen en natuurlijk heel veel zelf koken.

Schrijf je direct in voor de eerstvolgende cursus

JIJ WILT BETER LEREN GROENTE BEREIDEN?

Dat komt goed uit. Samen met Robert Verweij van Teest.nl geeft Meneer Wateetons een cursus Groente Bereiden.

Drie dagen lang leer je processen als garing, fermentatie, Maillard-reactie en thermodynamica begrijpen en beheersen, waardoor je je groenten beter, smakelijker en efficiënter gaat bereiden.

Je gaat dus niet zomaar recepten maken maar we onderwijzen je in de techniek en wetenschap. Dit doen we door serieuze theorie, demonstraties, inzichtgevende tests, blinde proeverijen en natuurlijk zelf uitproberen en koken.

Je leert geen truukjes maar inzicht. Geen recepten maar begrip.

Schrijf je direct in voor de cursus van 30 augustus, 13 september en 11 oktober 2024 Schrijf je direct in voor de cursus van 31 augustus, 14 september en 12 oktober 2024 Schrijf je direct in voor de cursus van 29, 30 en 31 oktober 2024 Check alle data

Neem een kijkje

ster icoon ster icoon ster icoon ster icoon ster icoon

De driedaagse groenten cursus is heel goed, veel nieuwe technieken en inzichten, die mij als hobbykok zeker weer een stap verder hebben gebracht. En dan is het vaak ook nog heel grappig.

Roel van de Heiden

Meer dan 45 technieken tijdens de cursus groente bereiden

 • Snelle bereidingstechnieken als groenten grillen, bakken & braden
 • De invloed van waterhardheid, pH en zout op de garing en kleuring van groente
 • Low & slow bereidingen als stoven en smoren
 • Groenten bereiden op de Big Green Egg
 • Groenten roken, zowel koud als warm
 • Sous vide bereiden van groente
 • Crèmes, -soepen, -bouillons
 • Groente chips, frituren en paneren
 • Melkzuurfermentatie van groente
 • Groente als frisdrankstarter
 • Groente gins en digestieven
 • Koken met “no waste” als uitgangspunt
 • Groente ijs en desserts met groenten
 • Fermenteren met behulp van koji-kin
 • Groenten beter stomen en koken
 • Groenten impregneren
 • Groente drogen
 • ‘Blackening’: de techniek van het zwarte knoflook maken
 • Uitdaging: leer beter groente te bereiden door te leren van vleeseters
 • en nog veel meer…
Schrijf je direct in voor de cursus van 30 augustus, 13 september en 11 oktober 2024 Schrijf je direct in voor de cursus van 31 augustus, 14 september en 12 oktober 2024 Schrijf je direct in voor de cursus van 29, 30 en 31 oktober 2024 Check alle data

Online leren groente bereiden

media
Live online leren groente bereiden

Sinds 2020 geeft Meneer zijn workshops vooral online. Dat blijkt ook reuze gezellig, net zo leerzaam, goedkoper en je bent na afloop sneller weer thuis. Meneer geeft verschillende workshops waarin groentes een hoofdrol spelen zoals groente fermenteren en hotsauces maken. Alles leren over groente bereiden vanuit je luie stoel! Inclusief: terugkijkvideo na afloop, de receptuur én €5 korting op www.starterculturen.nl. Niet op de agenda?

Check dan onze uitgebreide on demand cursussen van de Wateetons Werkplaats.


Check hier de online agenda
workshop-groentebereiden
On demand online cursussen groente bereiden

Leer verschillende bereidingstechnieken voor groente op je eigen moment met de uitgebreide on demand online cursussen van Meneer Wateetons, onderdeel van de Wateetons Werkplaats. In alle rust, op jouw tempo en met onbeperkte en eeuwige toegang.

De online cursussen biedt heel veel extra materiaal, links naar relevante info, filmpjes en leveranciers en quizzes om te testen of je alles begrepen hebt.


Wateetons Werkplaats Losse online vegan cursussen
ster icoon ster icoon ster icoon ster icoon ster icoon

Wat een mooie leerzame groenten cursus heb ik gevolgd. Zoveel nieuwe ideeen opgedaan en nieuwe technieken voor bereidingen geleerd. Zeer de moeite waard. Robert Verweij en meneer Wateetons hebben een enorme hoeveelheid kennis over het onderwerp groenten en weten die kennis goed over te brengen, met de nodige humor. Een aanrader deze groenten cursus.

Coby Kooiman

SAMENVATTING

 • 3 dagen van 09:30 tot 15:30. Het minimum aantal deelnemers is 12, het maximum is 18
 • Docenten zijn kok Robert Verweij en foodheld Meneer Wateetons.
 • Je huidige skills verbeteren en nieuwe skills leren.
 • Na de cursus kun je beter en origineler groenten bereiden dan nu.
 • De cursus is theoretisch én praktijkgericht: je gaat dus zelf aan de slag.
 • Inclusief 3 gangen lunch
 • Inclusief uitgebreide reader (30.000 woorden)
 • De cursus wordt gegeven bij het SVO in Houten.
Meer over bedrijfsuitjes Privé workshop voor vrienden of familie

Naast deze workshop geeft Meneer Wateetons verscheidene andere workshops die je mogelijk ook interesseren. Klik op de pijlen hieronder voor meer informatie.


FAQ

Op de de kookcursussen van TeesT is doorgaans is 70% gevorderede hobbykok en 30% professioneel kok, al verschilt dat wat per cursus. De inhoud is voor professionals net zo interessant en bruikbaar als hobby-koks en wijnliefhebbers.

De cursus is echter van hoog niveau en heeft een hoge snelheid.

De cursus groente bereiden is een vegetarische kookcursus maar de cursus is niet 95% veganistisch. Een heel enkele keer wordt bijvoorbeeld boter of room gebruikt. De docenten zijn niet principieel vegetarisch en 80% van de cursisten ook niet.

Robert Verweij is eigenaar en oprichter (2003) van TeesT Culinaire Cursussen. De wijncursussen verzorgt hij zelf, de kookcursussen en kookworkshops verzorgt hij samen met gespecialiseerde docenten.

Meneer Wateetons is kookboekenschrijver, kok en wetenschapper. Hij schreef standaardwerken over onder andere fermenteren, roken en drank maken.

Check onze algemene workshop FAQ, en als je vraag dan nog niet beantwoord is, stel hem dan via de chatfunctie of neem contact op.


Reviews

“Cursussen zijn goed verzorgd, op niveau en worden opgewekt gebracht.”

Arnout Bijlaard

“Super leuke workshops. Professionele uitleg op een laagdrempelig niveau. Meneer is prettig om de omgang en neemt zeker de tijd om nadien alle vragen te beantwoorden.”

Roy Wagtenveld

“Wat een mooie leerzame groenten cursus heb ik gevolgd. Zoveel nieuwe ideeen opgedaan en nieuwe technieken voor bereidingen geleerd. Zeer de moeite waard. Robert Verweij en meneer Wateetons hebben een enorme hoeveelheid kennis over het onderwerp groenten en weten die kennis goed over te brengen, met de nodige humor. Een aanrader deze groenten curs...”

Coby Kooijman

“3 dagen heel veel leren over Groente! Wat een feest. Enorm veel geleerd (en ook direct toegepast) en ook veel gelachen. Praktische dingen gehoord, leuke nerd-weetjes en in de middag aan de slag. Ook de sfeer in de groep was heel goed. Ik kan het iedereen aanraden, of je nu professioneel met eten bezig bent of een hobby kok bent.”

Paula Middendorp

“Iedere groentenliefhebber zou de groentecursus moeten doen. Ik heb heel veel nieuwe technieken geleerd en vooral ook een enorme berg inspiratie opgedaan. Daarnaast heb ik tijdens de 3-daagse cursus erg veel gelachen, heerlijk gegeten en gezellige mensen leren kennen. Een absolute aanrader!”

Miranda Vincenten

“De groentecursus was bijzonder inspirerend en vooral ook heel erg leuk. Doordat je inzicht krijgt in kookprocessen ga je anders nadenken over het bereiden van je eten, want wat je met groenten kunt doen, kun je ook met vlees doen. Bijvoorbeeld. Er was lekker veel theorie, veel om te proeven en veel om over na te denken. En veel om te lachen. Heel b...”

inge sanders

“Super inspirerend en veel nieuwe kennis opgedaan! Een top duo dat met veel kennis van zaken en met de nodige humor je een frisse kijk op de bereiding van groenten geeft.”

Ron Schöningh

“Geweldige cursus groenten bereiden! Veel leuke theorie, weetjes en wetenschap achter de bereidingsmethoden. Gebracht door twee foodhelden met veel kennis, jarenlange ervaring, een goede dosis humor en vooral enorm veel gedrevenheid in het vak. Alle theorie wordt direct in praktijk gebracht. Deze cursus biedt een schat aan ‘hands on’ methodieken...”

Karel Kalis

“Superleuke groentencursus Brengt alles samen wat je misschien al weet, vult je kennisgaten, verbaast je met nieuwe feiten en daarbij krijg je nog hele leuke nerdfeitjes:) Maar vooral lekker aan de slag en experimenteren en proeven! Veel inspiratie opgedaan en en kennis en informatie kunnen delen. Echt een aanrader!”

Sandra Kaag

“Ingeschreven voor de 3-daagse cursus Groente Bereiden. Dat zegt genoeg denk ik. Robert en Meneer overladen je met kennis en informatie. Alles onderbouwd met praktijkvoorbeelden waarbij je zelf aan de slag gaat en alles kan zien, voelen, ruiken en proeven. Met veel humor maken ze er drie hele leuke en leerzame dagen van. Deze cursus is absoluut een ...”

Sarena Solari

“Leuke cursus die op een vlotte humoristische manier wordt gebracht. Je leert groente te bereiden met kennis over technieken zonder voorgekauwde recepten, koken met begrip. Ik ben naar huis gegaan met een schat aan culinaire ideeën!”

Cor Goudriaan

“3-daagse workshop ‘Te Gekke Groente’ Professionele docenten die uitstekend op elkaar afgestemd zijn. Heel fijn. Duidelijke theorie, fijn om te weten waarom je doet wat je doet. Dat is voor mij het belangrijkste. Dan weet je tenminste wat je goed of fout doet. Heldere structuur en indeling alle dagen. Eerst theorie, dan praktijk. Praktijkged...”

Elise de Bruin

“Geweldige ervaring. Heel veel van geleerd en vooral geinspireerd door Robert en meneer Wateetons. Die moestuin moet er nu echt komen ;) Professionele cursusleiding. De tijdschriften / webinars / etc zijn een aangename aanvulling. dit smaakt naar meer!”

Annemie van den Boom
whatsapp