Meneer Wateetons is een graag geziene gast op radio en tv. Zo was hij onder andere te horen en te zien als trendwatcher op BNR, het Klokhuis, BNN’s proefkonijnen, de Keuringsdienst van Waarde, Koken met Van Boven, Boer zoekt Vrouw, VPRO’s de Proefkeuken, Koffietijd, Tijd voor Max, Foodtube.nl, 5 uur live.

Contact opnemen
Meneer Wateetons in het iconische jeugdprogramma

Het Klokhuis

Het klokhuis. Wie is er niet groot mee geworden? Nu, als Meneer Wateetons valt hem de allergrootste eer uit zijn carrière ten deel: de kinderen van nu en de toekomst iets vertellen waar hij iets over weet. Meneer Wateetons mocht meedoen aan het Klokhuis, in een aflevering over fermenteren.
Het is een leuke aflevering geworden. Zoals verwacht. Met een goede vibe tussen presentatrice Janouk Kelderman en Meneer. Lekker educatief, met een beetje humor, een beetje lekker, en een beetje spannend. Precies zoals het onderwerp fermenteren zelf is. En Meneer misschien ook.
Bekijk de aflevering

proefkeuken figuurworst meneer wateetons
Rupsekindje

De Proefkeuken

Het állerleukste tv-programma voor kinderen en hun linkse eliteouders is ‘de Proefkeuken’. De ‘rupsekindjes’ Pieter en Willem zoeken uit hoe alledaags voedsel eigenlijk gemaakt wordt, en gaan dan zelf aan de slag met materialen van de bouwmarkt. Figuurworst. Hoe krijg je eigenlijk zo’n vormpje van Dora of een non-descript beertje in een plakje worst? Pieter en Willem zoeken het uit en komen onder andere uit bij een zekere scrupulesloze worstmaker en vleesspeler: “Wat een leuke meneer, die meneer”

Bekijk de aflevering

Meneer wateetons bij Boer zoekt vrouw
Boer Riks en de vrouwen

Boer zoekt vrouw

Meneer Wateetons zorgde dat de Canadese boer Riks en zijn vrouwen elkaar op de dagdate beter konden leren kennen tijdens een workshop worst maken. Het leverde geen liefde op, maar aan Meneer heeft het niet gelegen. De worsten waren lekker.

Bekijk de aflevering

Bloedworst van mensenbloed?

Bloedworst maken met BNN Proefkonijnen

In Proefkonijnen van BNN beantwoorde de presentatoren ‘nuchtere antwoorden op bezopen vragen’. Een van die vragen was: “kun je bloedworst maken van je eigen bloed?” Dan kom je al snel uit bij Meneer Wateetons. Samen met Meneer Wateetons zochten Jan en Geraldine het uit.

Bekijk de aflevering

Reviews

“Grondig, in begrijpelijke taal, stap voor stap, duidelijk en vooral met humor – Meneer Wateetons doorgrondt het onderwerp charcuterie precies zoals we dat van hem gewend zijn. ”

Joël Broeckaert Nrc

“Het is echt een prachtig boek geworden en ik kan het echt iedereen aanbevelen die wat wil leren omtrent charcuterie. Het boek zou zeker niet misstaan op de boekenlijst van het SVO (vakschool slagers).”

Job Vrijenhoek Slagerij Vrijenhoek

“Het schimmelt, gist en rot in de keuken van Meneer Wateetons, en wij zijn er gelukkig bij. Zelden zo’n mooi rotboek gelezen.”

Jacques Hermes Dagblad van het Noorden

“Knipogend goed geschreven, een zeldzame combinatie van eersteklas informatie en pure tekstpret. ”

Onno Kleyn Volkskrant

“Over Rook is het eerste en ook het sluitende, alles vertellende, definitieve handboek voor het zelf roken van etenswaren”

Felix Wilbrink Telegraaf
whatsapp