Drie dagen lang ALLES leren over vlees bereiden. Geen recepten, maar de techniek en wetenschap. Met serieuze theorie, demonstraties, inzichtgevende tests, blinde proeverijen en natuurlijk heel veel zelf koken.

Schrijf je direct in voor 2, 9 en 16 december 2024

JIJ WILT BETER LEREN Vlees BEREIDEN?

Dat komt goed uit. Samen met Robert Verweij van Teest.nl geeft Meneer Wateetons een cursus Beter Vlees Bereiden.

Drie dagen lang leer je processen als garing, fermentatie, Maillard-reactie en thermodynamica begrijpen en beheersen, waardoor je je vlees beter, smakelijker en efficiënter gaat bereiden.

Je gaat dus niet zomaar recepten maken maar we onderwijzen je in de techniek en wetenschap. Dit doen we door serieuze theorie, demonstraties, inzichtgevende tests, blinde proeverijen en natuurlijk zelf aan de slag gaan.

Geen trucjes maar inzicht. Geen recepten maar begrip. Maar altijd met een kwinkslag gebracht.

De cursus is bedoeld voor iedereen die met vlees werkt: koks, slagers, vleeshandel, catering en ondernemers. Omdat we onze kennis met iedereen willen delen zijn thuiskoks, barbecue-fanaten, vleesliefhebbers en foodies ook van harte welkom. Een vooropleiding is niet nodig. Doorgaans is 60% van de cursisten professional, 40% is hobbykok.

Schrijf je direct in voor 2, 9 en 16 december 2024 Andere data

Neem een kijkje

Cursus vlees bereiden 7

Leer tientallen vleestechnieken

 • De nadruk ligt op varkensvlees en rundvlees
 • Vlees warenkennis: hoe herken je kwaliteit?
 • Snelle bereidingstechnieken: vlees grillen, bakken & braden
 • Low en slow bereidingstechnieken:  vlees smoren, stoven en sudderen, wat is ook alweer het verschil?
 • Vlees koud en warm roken
 • Grote stukken vlees in z’n geheel bereiden
 • Verse worst maken en gefermenteerde gedroogde worst maken
 • Spannend! Beschimmeld vlees maken: fermenteren met koji-kin
 • Leren charcuterie, vleeswaren & paté maken
 • Vlees pekelen en marineren: de zin en onzin
 • Vlees pocheren en blancheren
 • Rauwe bereidingen van vlees (ja, ook varken!)
 • Vlees rijpen: dry aging en wet aging
 • Soud vide vlees bereiden
 • Slowcooking van vlees
 • Vlees grillen op de Big Green Egg
 • en nog veel meer…
Schrijf je direct in voor 2, 9 en 16 december 2024 Andere data

Online leren vlees bereiden

media
Live online leren vlees bereiden

Leer online vlees bereiden met Meneer Wateetons. Sinds begin 2020 geeft Meneer zijn workshops vooral online. Alles leren over vlees bereiden vanuit je luie stoel! Inclusief: terugkijkvideo na afloop, de receptuur én €5 korting op www.starterculturen.nl. Niet op de agenda?

Check dan onze uitgebreide on demand cursussen van de Wateetons Werkplaats.


Check hier de online agenda
workshop-vleesbereiden
On demand online cursussen vlees bereiden

Leer verschillende bereidingstechnieken voor vlees op je eigen moment met de uitgebreide on demand online cursussen van Meneer Wateetons, onderdeel van de Wateetons Werkplaats.. In alle rust, op jouw tempo en met onbeperkte en eeuwige toegang.

De online cursussen biedt heel veel extra materiaal, links naar relevante info, filmpjes en leveranciers en quizzes om te testen of je alles begrepen hebt.


Wateetons Werkplaats Losse online vleescursussen

SAMENVATTING

 • 3 dagen van 09:30 tot 15:30. Het minimum aantal deelnemers is 12, het maximum is 18
 • Docenten zijn kok Robert Verweij en foodheld Meneer Wateetons.
 • Je huidige skills verbeteren en nieuwe skills leren.
 • Na de cursus kun je beter en origineler vlees bereiden dan nu.
 • De cursus is theoretisch én praktijkgericht: je gaat dus ook zelf aan de slag.
 • Cursuslocatie is de Workshop Factory in Woerden, centraal gelegen en met gratis parkeergelegenheid. Check de agenda
Meer over bedrijfsuitjes Privé workshop voor vrienden of familie Schrijf je direct in voor 2, 9 en 16 december 2024 Andere data
Meneer Wateetons ham

Over de workshopleiders

De cursus Vlees Bereiden wordt gegeven door Meneer Wateetons  en Robert Verweij.

Meneer Wateetons is culinair schrijver en auteur van acht gezaghebbende kookboeken (Handboek voor de Vinex-jager (2010), Over Worst (2011), Over Rook (2014), Over Rot (2015), Over Drank (2016) en de Worstbijbel (2018), Over Charcuterie (2019) en Over Inpakken (2020), culinair blogger sinds 2006 (wateetons.com) en columnist (oa. voor Elle Eten, Nrc Next en Winelife).

Robert Verweij is kok, vinoloog en eigenaar en oprichter (2003) van TeesT Culinaire Cursussen. Ook is hij mede-oprichter en mede-eigenaar van CookingAcademy en KookCursus.

Naast deze workshop geeft Meneer Wateetons verscheidene andere workshops die je mogelijk ook interesseren. Klik op de pijlen hieronder voor meer informatie.


FAQ

De cursus is bedoeld voor iedereen die met vlees werkt: koks, slagers, vleeshandel, catering en ondernemers. Omdat we onze kennis met iedereen willen delen zijn thuiskoks, barbecue-fanaten, vleesliefhebbers en foodies ook van harte welkom. Een vooropleiding is niet nodig. Doorgaans is 60% van de cursisten professional, 40% is hobbykok.

Let op, de cursus is van hoog niveau en heeft een hoge snelheid.

Ja, Robert Verweij en Meneer Wateetons geven ook de driedaagse cursussen Groente Bereiden en Fermenteren.

Robert Verweij is eigenaar en oprichter (2003) van TeesT Culinaire Cursussen. De wijncursussen verzorgt hij zelf, de kookcursussen en kookworkshops verzorgt hij samen met gespecialiseerde docenten.

Meneer Wateetons is kookboekenschrijver, kok en wetenschapper. Hij schreef standaardwerken over onder andere fermenteren, roken en drank maken.

Check onze algemene workshop FAQ, en als je vraag dan nog niet beantwoord is, stel hem dan via de chatfunctie of neem contact op.


Reviews

“Erg inspirerende en super veelzijdige cursus vlees bereiden! Een welbespraakte Robert en Meneer slepen je enthousiast door de theorie heen, met een leuke mix van vlees zelf verwerken/ bewerken! Voor wie meer verdieping wil; een must!”

Marjolein Breukhoven

“Cursussen zijn goed verzorgd, op niveau en worden opgewekt gebracht”

Arnout Bijlaard

“Super leuke workshops. Professionele uitleg op een laagdrempelig niveau. Meneer is prettig om de omgang en neemt zeker de tijd om nadien alle vragen te beantwoorden.”

Roy Wagtenveld

“Met veel plezier al diverse cursussen gevolgd bij TeesT: Pizza, Brood, Vlees, Pasta en Sushi. Altijd verzorgd door een "vakidioot" met humor, waardoor de cursussen behalve zeer leerzaam ook mega leuk zijn. Mooie verdieping op de standaard kennis. Echt een aanrader!”

Esther Senden

“Een echte aanrader!! Als levensmiddelentechnoloog en hobbykok heb ik toch nog zoveel geleerd, een echte uitbreiding op mijn kennis. Daarnaast heb ik heb een enorme bewondering voor de aanwezige kennis die met zeer veel humor en enthousiasme gedeeld wordt door beiden, waardoor het hoewel zeer nuttig, ook een zeer ontspannen cursus is geworden. Onder...”

dorien bruckman

“Afgelopen maandag was de laatste dag van de driedaagse vleesvoorbereiding cursus. Jammer dat het maar drie dagen duurde. Was een super interessante cursus. Met een diversiteit aan technieken. Robert en Meneer geweldige cursusleiders. Kan het iedereen aan raden die echt meer wil weten van vleesvoorbereiding.”

Jan in 't Groen

“Met veel plezier al diverse cursussen gevolgd bij TeesT: Pizza, Brood, Vlees, Pasta en Sushi. Altijd verzorgd door een "vakidioot" met humor, waardoor de cursussen behalve zeer leerzaam ook mega leuk zijn. Mooie verdieping op de standaard kennis. Echt een aanrader!”

Esther Senden
whatsapp