Meneer Wateetons, auteur van negen standaardwerken over onder andere worst maken, fermenteren, roken, drank en charcuterie maken deelt zijn kennis ook graag met jouw leerlingen of medewerkers.

Vraag direct een offerte aan
Meneer Wateetons onderwijs

Meneer Wateetons, auteur van negen standaardwerken over onder andere worst maken, fermenteren, roken, drank maken en charcuterie maken deelt zijn kennis ook graag met jouw leerlingen, medewerkers of brigade.

Zijn workshops kunnen als actieve, informatieve en humoristische lessen van één of meerdere dagdelen gegeven worden, binnen opleidingen in de horeca, of in company voor koks, restaurantpersoneel of andere foodprofessionals.

Hij is gewend met (aankomende) koks te werken en ze te prikkelen om de techniek (zijn specialiteit) in te zetten voor culinaire creativiteit (hun specialiteit).

Vanuit zijn werkzame leven buiten de foodjournalistiek is Meneer Wateetons in staat om zijn kennis te vertalen naar alle niveau’s, van VMBO tot academisch.

Vraag direct een offerte aan
Onderwijs wateetons

Ervaring

Onderwijs

Meneer Wateetons verzorgt regelmatig lessen voor leerlingen van koksopleidingen aan verschillende ROCs (waaronder de sterklas van het ROC van Amsterdam), en aan hotelscholen en VMBO’s. Ook geeft hij regelmatig bijscholing aan docenten aan koks-, of andere consumptieve opleidingen.

Horeca

Ook geeft hij veelvuldig bijscholing aan koks of bediening van individuele restaurants (waaronder RIJKS, Breeze, Wannee, Hemel & Aarde en de restaurants van de Horecagroep in Leiden). Hij doceerde onder andere over fermenteren aan Gastronomixs, docenten van het ROC Amsterdam en De Rooipannen Breda, koks van het Gastronomisch Gilde en de Vereniging van Meesterslagers. Ook gaf hij op Curaçao fermentatiecursussen voor chefs.

Tijdens de driedaagse cursussen die hij geeft met Teest leert hij foodprofessionals over vleesbereiding, groentebereiding en fermenteren.

Voor Editio ontwikkelde hij een cursus culinaire onderzoeksjournalistiek: ‘de zin en onzin van foodtrends’, schreef mee aan het lesmateriaal van het SVO en is gastdocent aan de cursus foodjournalistiek aan de Fontys hogeschool.

Ik wil ook les van Meneer Wateetons

Vraag direct een offerte aan

Reviews

“Wateetons is een briljante kerel die op een ongeëvenaarde manier lesgeeft. ”

Pascal Jalhay

“Goed genoeg wat ons betreft om ook op professionele kookscholen als standaard leer- en werkboek mee te draaien. ”

Bouillon magazine Over 'Over Rot'

“We hebben de masterclass fermenteren echt als bijzonder informatief, inspirerend en ook gewoon leuk ervaren. Deze kwaliteiten zo laten samenvloeien is een zeldzaamheid in ons vak, so all credits to meneer (want Engels is immers ook geen probleem).”

Herbert van Drongelen Breeze Hotel

“We hebben bij onze koksopleidingen van het Roc van Amsterdam zoals Sterklas en gespecialiseerd koks een aantal mooie workshops gehad van Meneer, voor onze leerlingen en docenten. Zijn manier van les geven en kennis delen is op een inspirerende aparte manier zoals alleen Meneer dat kan..”

Theo van Rensch Docent ROC - Meesterkok

“Woensdag heb ik alleen maar gelukkige leerlingen gezien dankzij jouw inspirerende demo. De leerlingen hebben allen een groenten mogen fermenteren en worst mogen maken welke ze mee konden nemen. We kregen veel positieve reacties van de leerlingen met de opmerking: "kunnen we dit niet vaker doen"?”

Anita Powelse ROC van Amsterdam

“De workshop die we van jou hebben gehad bij ons op De Rooi Pannen was super interessant en leerzaam. Ook het praktische gedeelte was super en de leerlingen waren erg enthousiast. We kijken uit naar de volgende workshop fermenteren!”

Bart Steeghmans ROC De Rooipannen - Eindhoven

“Heel veel kennis die ook daadwerkelijk wordt overgebracht op de groep. Uitermate inspirerend en duidelijk. Humoristisch. Van a tot z betrokken bij de groep. Didactisch vaardig. Onderwijs moet leuk zijn en dat was het. Een absolute aanrader.”

Thom Overmeer ROC van Amsterdam

“Afgelopen dinsdag een inspirerende workshop van meneer Wat Eet Ons over fermenteren gehad met collega's. Fermenteren is hot en wij als horeca docenten willen dit heel graag gaan beheersen om het aan onze leerlingen over te kunnen dragen. De middag begon met heel veel proeven. Waanzinnig mooi om verschillende manieren van fermentatie te zien en te p...”

Joost de Roover ROC De Rooipannen - Breda

“Altijd droge humor, altijd een wetenschappelijke verklaring voor wat je moet doen en wat er gebeurt als je dat doet. En wat er waarschijnlijk gebeurt als je dat niet doet. Als je veel oefent en goed je best doet komt er meestal iets uit fantastisch uit wat je ook voor 1,5 euro in de supermarkt had kunnen kopen. Maar dan mis je al de fun.”

Robert Verweij Teest

“Gastronomixs organiseert twee maal per jaar speciale trainings- en inspiratiedagen voor vakdocenten uit het horeca-onderwijs. Het doel is om de docenten te ondersteunen hun lessen nog beter en leuker te maken en daarvoor werken we samen met de beste vakmensen uit de gastronomie. Toen het thema fermenteren centraal stond was het vanzelfsprekend dat ...”

Jeroen van Ooijen Gastronomix
whatsapp