Raad de ‘Ah shit’

Raad de ‘Ah shit’


2013-10-24 19.19.33

Antwoord: meneer wil cider maken met biergist. IJbier gist op fles en op de bodem ligt dus een prutje dat nog wat levende gistcellen bevat. Daar moet een leuke kolonie van te kweken zijn met wat tijd, giststarter en een forse schep zout suiker. Ah shit.

  1. 13
    Henk Verhaar

    Ik kan niet goed inschatten waar meneer nu weer mee bezig is. Ik zie een eierdoos, een glas met iets vaags (zelfgemaakte wijn?), twee bierflesjes, een hand, een potje dat lijkt op de potjes waar je normaliter wijnmaak- en bierbrouw’chemicaliën’ (zoals gist) in aangeleverd krijgt van de Brouwmarkt, en een bijna leeg pak Jozo keukenzout met jodium (anno 1929…). En, oh ja, een keuken. Dat keukenzout is dus iig wel op de goeie plek…

  2. 18
    Niet voor één ah shit te vangen | Wateetons

    […] Zout bij je bier. Dat kan de beste overkomen. Gelukkig had die zoutminnende meneer, altijd op ‘ah shits’ bedacht, vier bier gekocht. Vier bier van brouwerij ‘t IJ. Vier bier met een prutje onderin. Vier bier voor de houtzagerij. Helaas waren er dus al twee aan hypernatremie overleden en de overige twee bleken 9 procent alcohol te bevatten. Leuk voor bier, iets minder voor cider. Maar, het was al lang niet meer de cider die meneer bezig hield, hij had zich het succesvol opkweken van biergist ten doel gesteld. En dat kan ook met 9 procent. […]

Geef een reactie