Eindelijk ijs

Eindelijk ijs


3519280116808_mi1_pd1500x1500_1 2016-06-11 23.15.07 2016-06-18 21.25.27

Meneer kijkt er al jaren verlekkerd naar, maar eindelijk staat er dan een op zijn aanrecht: de zelfvriezende ijsmachine. Gekregen van Magimix, om te testen. Een gelato expert. Met bijzondere dank. Hij is er voorzichtigjes aan mee begonnen. Eerst de basis maar eens onder de knie krijgen voor hij los gaat op gefermenteerde vissaus-ijs en zulks. Terecht, zo blijkt. Want ijs maken is nog heul niet makkelijk. Zijn Beerenburg-ijs (hij kon het toch niet laten), loosely based op een recept uit het boek Ijstijd van Kees Raat werd meer een slushpuppy dan een sorbet. Dat loosely based, daar zit hem het probleem. De verhouding tussen de ingrediënten luistert bij ijs maken nauw, en zo maar even a door b vervangen gaat niet. Geweldig boek overigens, dat Ijstijd. Meneer heeft het al jaren in de kast staan, maar slaat hem nu pas open. Toffe recepten voor bijvoorbeeld sake-, stroopwafel- en citroengrasijs. Andere problemen die meneer momenteel in zijn ijsontmaagding tegen komt is dat zijn ijs razendsnel smelt, maar na navriezen in de vriezer weer te hard is. Enfin, verwacht dus het een en ander aan ijsmachine-posts de komende tijd. En dat kimchi-ijs komt echt, beloofd.

 1. 2
  Jenny

  Heerlijk zulke professionele apparatuur. Ik ben door de jaren heen ook steeds meer aan het aanschaffen maar een ijsmachine staat er helaas nog niet. Snel maar eens verandering in brengen!

 2. 6
  Thijs

  Wij zijn aan het experimenteren met gefermenteerd fruit, zelf fermenteren natuurlijk. Nu willen wij daar weer van ijsmaken, is dit gevaarlijk of kan dat gewoon. Wij zijn trouwens helemaal weg van uw boeken.
  Alvast bedankt,
  Thijs

   • 8
    Thijs

    Jeeeeej!!! Bedankt voor de super snelle reactie, wij hebben sorbet gemaakt van gefermenteerde kersen en verse kersen. Het smaakt naar cherry coke, heel appart maar super leuk.
    Groeten Thijs

Geef een reactie