Download hier de bouwtekening van de Lego Mexicano vorm uit Over Frituren.

In Over Frituren staat een recept voor de Mexicano. De kenmerkende geribbelde vorm krijg je het beste voor elkaar met behulp van deze Lego Mexicano vorm. De vorm is verzonnen door de kinderen van Wateetons Werkplaats lid Jeffrey van der L. die hem de vorm als verjaardagcadeau gaven.

Naar aanleiding van de online workshop Mexicano’s maken maakte Ton H. een vernieuwde versie die de echte Mexicano nog beter benadert.

Hergebruik hier en in Over Frituren is met toestemming.

De bouwtekening van de vorm is vrij te downloaden en te gebruiken.

Download hier de originele bouwtekening (pdf) Download hier de Mexicano Legovorm 2.0 door TonH.


Reviews

“Grondig, in begrijpelijke taal, stap voor stap, duidelijk en vooral met humor – Meneer Wateetons doorgrondt het onderwerp charcuterie precies zoals we dat van hem gewend zijn. ”

Joël Broeckaert Nrc

“Het is echt een prachtig boek geworden en ik kan het echt iedereen aanbevelen die wat wil leren omtrent charcuterie. Het boek zou zeker niet misstaan op de boekenlijst van het SVO (vakschool slagers).”

Job Vrijenhoek Slagerij Vrijenhoek

“Het schimmelt, gist en rot in de keuken van Meneer Wateetons, en wij zijn er gelukkig bij. Zelden zo’n mooi rotboek gelezen.”

Jacques Hermes Dagblad van het Noorden

“Knipogend goed geschreven, een zeldzame combinatie van eersteklas informatie en pure tekstpret. ”

Onno Kleyn Volkskrant

“Over Rook is het eerste en ook het sluitende, alles vertellende, definitieve handboek voor het zelf roken van etenswaren”

Felix Wilbrink Telegraaf