Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Over Rot – Het Handboek Fermenteren (2015)


over-rot-genomineerd-gourmand

In Over Rot kom je alles te weten over het fermenteren van groenten, vlees, vis, bonen, granen en zuivel. Meneer Wateetons neemt je mee in deze wondere wereld van voedselveranderende microben. Zonder dat we erbij stil staan, eten we elke dag gefermenteerd voedsel; van yoghurt bij het ontbijt, koffie op het werk, boterhammen met kaas bij de lunch tot ’s avonds een plakje worst met een biertje.
Fles met waterslot-38Over Rot is het resultaat van gedegen onderzoek en beschrijft alle facetten van het fermenteren. Met 330 bladzijden is het daarmee hét fermentatiehandboek voor de hobbykok of professional. Ontdek stap voor stap hoe leuk, lekker en avontuurlijk het is om thuis zelf aan de slag te gaan met fermenteren. Brouw je eigen bier, cider of wijn en leer Thaise vissaus, Japanse miso of Finse Viili-yoghurt bereiden. De mogelijkheden zijn eindeloos. Zelfs de eigen microben worden niet geschuwd, van ‘yoniyoghurt’ tot luierworst.hevelfilter

Uiteraard is er veel aandacht voor veiligheidsmaatregelen, leer je hoe je met eenvoudige middelen je eigen fermentatie-benodigdheden in elkaar knutselt en ontbreken ook de foutanalyses niet.

Over Rot is de opvolger van het zeer succesvolle Over Rook. Net als Over Rook is de uitstraling van het boek stoer en kloek, met mooie en sfeervolle fotografie, recepten en receptfoto’s en moderne illustraties van Tijs Koelemeijer. Daarnaast is het vlot en humoristisch geschreven, zoals alleen Meneer Wateetons dat kan, maar met een gedegen theoretische onderbouwing.

Over Rot is te koop in de reguliere boekhandel, online of gesigneerd door uw aller Meneer Wateetons.

Workshops

Leren in de praktijk? Meneer geeft ook workshops fermenteren waarin je met de inhoud van Over Rot, en meer, aan de slag gaat.

Nominaties

Over Rot is zowel genomineerd voor Kookboek van het Jaar, als Beste Kookboek ter wereld.

De pers over Over Rot

Open chat
Info of hulp nodig?