uit eten |

Restaurantweek ervaring: Dorrius 1890

Meneer Wateetons zat vanochtend om zeven uur misselijk in de auto. En met het gevoel ettelijke kilo’s aangekomen te zijn. De reden: het diner gisteravond bij Dorrius te Amsterdam, in het kader van de restaurantweek. Eerder beschreven we al hoe wij verwoede pogingen deden om een online een tafel te bemachtigen tijdens deze week. Waar dan ook. Het werd dus Dorrius 1890, op de gok eigenlijk.

Maar het viel niet tegen. Men serveert er Hollandse pot, maar wel in een chique ambiance. Met goede wijnen, mooi servies, goede servetten en obers die het niet als bijbaantje doen. Dat zijn meneer en mevrouw niet zo erg gewend, maar waarderen het destemeer.

Er was voor ons een menu samengesteld van drie gangen, met een keuze uit twee gerechten per gang. Meneer en mevrouw Wateetons namen hetzelfde: gebakken bloedworst, een garnalenkroketje en een gebakken kaasje (waarvan de naam me ontschiet) als vooraf, een jachtschotel (voor meneer Wateetons een klassieker die hij sinds zijn jeugd niet meer had gegeten) met rode kool en appelmoes als hoofdgerecht en wentelteefjes toe. We dronken er een prima pinot blanc en een cabernet-sauvignon bij. Verfrissend eenvoudig allemaal. 

Alhoewel, verfrissend… ‘t bleek toch behoorlijk zware kost. Vooral de jachtschotel hakte er in. En ook voor de wentelteefjes was de boter niet gespaard. Goed gevuld en opvallend aangeschoten gezien de matige drankinname togen meneer en mevrouw Wateetons na twee uur weer naar huis. De totale kosten: 80 euro inclusief tip, maar exclusief 12 euro voor de oppas.

Meneer Wateetons besloot vanochtend nooit meer te eten. Of te drinken. Hoe zou het met mevrouw Wateetons gaan?


0 reacties op “Restaurantweek ervaring: Dorrius 1890

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

Meneer eet uit: ontbijten in het Double Tree by Hilton. Over stockfoto, slechtste koffie en grootste aanbod.

Eens in de zoveel tijd stappen dochter en meneer Wateetons een nietsvermoedend hotel binnen om daar het ontbijt te testen. Zodra ze gespot worden is het natuurlijk alle hens aan dek, paniekerige obers en snelsnelsnel alle worstjes rechtleggen. Van de week bezochten uw ontbijtstrijders het Double Tree by Hilton in Amsterdam en stapten in verwarring weer naar buiten.


Tagines en de loden kaaklijn

Meneer reist nu een kleine twee weken door Marokko. Culinair worden er een aantal thema’s zichtbaar, zoals daar zijn ‘brood’, ‘geroosterd vlees’ , ‘streetfood’ en ‘tagine’. Stoofgerechten of een gebakken eitje bij het ontbijt, ze worden geserveerd in een tagine.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
29 mrt
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen

30 mrt
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen

15 apr
Driedaagse cursus fermenteren (maandagen) Meerdere dagen

16 apr
Driedaagse cursus Beter Vlees Bereiden Meerdere dagen

18 apr
Workshop Fermenteren – op locatie 18:30 tot 23:00 uur | € 119

24 apr
Live online workshop “balkenbrij, zure zult en hoofdkaas maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

15 mei
Live online workshop “groente charcuterie maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend
whatsapp