Ah shit (12)

Ah shit (12)


dode druif Onduidelijke bes Appel amechtige citroen

Mijn druif heeft de winter niet overleefd. Zijn broertje was in de hongerwinter van 2005 al gesneuveld.  De onduidelijke bes ziet er ook opvallend kaal uit voor de tijd van het jaar. Ik heb weinig hoop op een revival. Allen hadden trouwens nog nooit vrucht gedragen.

Waar meneer de hele lente en zomer zijn kruiden en andere eetbare plantjes vertroetelt vervalt hij gedurende de wintermaanden in totale letargie. Als er tussen oktober en maart vijf keer water in gegaan is is het veel. Gelukkig zijn er ook planten die zich nergens wat van aantrekken. Zo is de twinting centimeter hoge appelboom weer vrolijk aan het uitkomen. En ook de citroenstruik heeft de donkere dagen overleefd.

Well, sort of.

  1. 1
    Dennis

    Hier hetzelfde, druif lijkt op dit moment op sterven na dood.

    Maar ik heb nog hoop. Vorig jaar was dat ook zo en aan het eind van de zomer hing hij toch helemaal vol met druiven.

Geef een reactie