kookbeslommeringen |

Scones, muffins en quiches in de prullenbak

tot ziens in de prullenbak helaas 

En waarom stond meneer Wateetons dan de hele dag in de keuken om daar een onbeschrijflijke teringbende te maken? Welnu, mevrouw Wateetons vierde haar (32e, 32.2e of 25e, daar wil ik vanaf zijn) verjaardag en had meneer verzocht een high tea te serveren voor haar gasten. Het gevolg: meneer Wateetons heeft het lekkere weer van het afgelopen weekend vooral van horen zeggen. Warm had hij het wel, in zijn keukentje met de oven op 220.

Op tafel stonden uiteindelijk:

 • veenbessenbrood
 • chocoladebrood
 • scones (met surrogaat clotted cream en jam)
 • cake
 • bananen muffins
 • hardcore 86% chocolade muffins
 • spinazie-tomaten-schapenkaas quiche

Het bakken had nog wel wat voeten in de aarde. Meneer Wateetons is niet zo’n bakker. Hij houdt niet van zoetigheid en zijn gewaardeerde waistline doet dat evenmin. Hij kwam er zelfs achter dat hij helemaal geen mixer heeft. Uiteindelijk is er heel wat in de prullenbak verdwenen: twaalf muffins, vijftien scones en een complete Quiche Lorriane. Dat was trouwens niet allemaal de schuld van meneer Wateetons. Hij vond tientallen recepten voor muffins, maar de helft is complete onzin. Zo. Meneer heeft gezegd. Morgen zal hij daarom het Bananen-muffin Recept Dat Alle Andere Bananen-muffin Recepten Overbodig Maakt posten. Neem maar een dagje vrij. Het mislukken van de quiche was zijn eigen domme schuld. Dat dan weer wel.


0 reacties op “Scones, muffins en quiches in de prullenbak
 1. Dan zijn wij stiekum toch benieuwd hoe Meneer het voor elkaar gekregen heeft om zijn quiche te laten mislukken. Het enige dat we ons kunnen voorstellen is een overdosis of gebrek aan zout… Verklap eens! (plies?)

 2. Vooruit: te veel bodem en te weinig vullig.
  Bladerdeeg gebruikt als bodem. Deze teveel laten overlappen waardoor bijna overal twee lagen bladerdeeg als bodem aanwezig was. De rand was echter vrij laag waardoor er ook een wat te dunne laag vulling op de bodem lag. Daar kwam nog bij dat er ook wat vulling langs/over de rand van de bodem in de vorm terecht is gekomen. (Zo’n rubberen vorm met vloeibare vulling goed van het aanrecht in de oven krijgen valt niet mee). Eindresultaat: een bodem van een centimeter en een vulling van ongeveer een halve. Dat wilde ik mijn gasten niet aandoen. Exit quiche lorraine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

Kombucha reanimatie. Kun je een verwaarloosde SCOBY tot leven wekken?

Meneer Wateetons, het type dat vol enthousiasme met honderd projectjes begint om ze vervolgens weer allemaal te verwaarlozen, probeert een jaar lang uitgedroogde kombucha SCOBY tot leven te wekken.


Maandag meevaller: kannibalisme vult niet

Je kunt weer zonder angst de straat op, hoor. Na

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
27 okt
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen

28 okt
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen

20 dec
Live online workshop “mozzarella maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

31 jan
Live online workshop “likeuren maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

05 feb
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

14 feb
Culicollab: Christian Weij & Meneer Wateetons – zuurdesembrood 20:00 tot 22:00 uur

16 mrt
Daglange workshop “Kop tot Staart Varken” – op locatie 12:00 tot 22:00 uur | € 199
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend
whatsapp