Scones, muffins en quiches in de prullenbak

Scones, muffins en quiches in de prullenbak


tot ziens in de prullenbak helaas 

En waarom stond meneer Wateetons dan de hele dag in de keuken om daar een onbeschrijflijke teringbende te maken? Welnu, mevrouw Wateetons vierde haar (32e, 32.2e of 25e, daar wil ik vanaf zijn) verjaardag en had meneer verzocht een high tea te serveren voor haar gasten. Het gevolg: meneer Wateetons heeft het lekkere weer van het afgelopen weekend vooral van horen zeggen. Warm had hij het wel, in zijn keukentje met de oven op 220.

Op tafel stonden uiteindelijk:

 • veenbessenbrood
 • chocoladebrood
 • scones (met surrogaat clotted cream en jam)
 • cake
 • bananen muffins
 • hardcore 86% chocolade muffins
 • spinazie-tomaten-schapenkaas quiche

Het bakken had nog wel wat voeten in de aarde. Meneer Wateetons is niet zo’n bakker. Hij houdt niet van zoetigheid en zijn gewaardeerde waistline doet dat evenmin. Hij kwam er zelfs achter dat hij helemaal geen mixer heeft. Uiteindelijk is er heel wat in de prullenbak verdwenen: twaalf muffins, vijftien scones en een complete Quiche Lorriane. Dat was trouwens niet allemaal de schuld van meneer Wateetons. Hij vond tientallen recepten voor muffins, maar de helft is complete onzin. Zo. Meneer heeft gezegd. Morgen zal hij daarom het Bananen-muffin Recept Dat Alle Andere Bananen-muffin Recepten Overbodig Maakt posten. Neem maar een dagje vrij. Het mislukken van de quiche was zijn eigen domme schuld. Dat dan weer wel.

 1. 1
  Cara

  Dan zijn wij stiekum toch benieuwd hoe Meneer het voor elkaar gekregen heeft om zijn quiche te laten mislukken. Het enige dat we ons kunnen voorstellen is een overdosis of gebrek aan zout… Verklap eens! (plies?)

 2. 2
  meneer Wateetons

  Vooruit: te veel bodem en te weinig vullig.

  Bladerdeeg gebruikt als bodem. Deze teveel laten overlappen waardoor bijna overal twee lagen bladerdeeg als bodem aanwezig was. De rand was echter vrij laag waardoor er ook een wat te dunne laag vulling op de bodem lag. Daar kwam nog bij dat er ook wat vulling langs/over de rand van de bodem in de vorm terecht is gekomen. (Zo’n rubberen vorm met vloeibare vulling goed van het aanrecht in de oven krijgen valt niet mee). Eindresultaat: een bodem van een centimeter en een vulling van ongeveer een halve. Dat wilde ik mijn gasten niet aandoen. Exit quiche lorraine.

Geef een reactie