experimenteerdrift |

My precious

papaya papaya shake

Meneer kocht onlangs een aantal onalleweekse vruchten. Een daarvan was een papaya. Maar wat moet je daar eigenlijk mee? Het enige dat meneer voor de geest stond was het verhaal van Johannes van Dam dat iemand deze vrucht gebruikte om zijn gerief te halen. Daar zag meneer maar vanaf. Vooral omdat hij het niet echt vond passen op een culinaire website. Hoewel, gezien de populariteit van Wateetons onder Playboylezers bent u het daar misschien wel niet mee eens. Stuurt u maar een mailtje.

Enfin, een shakeje dan maar. Meneer houdt van fruitshakes. De fruitmand en koelkast beschouwend ontdekte meneer echter dat hij eigenlijk nogal weinig middelen had om zijn shake uit op te bouwen. Geen limoen. Geen munt. Geen kokosmelk. Achterin de koelkast stond wel een flesje oranjebloesemwater. Een paar maanden geleden voor het eerst gekocht en nog altijd ongeopend. Vooruit maar.

En nu is meneer verslaafd. De smaak van de papaya is hij al weer lang vergeten. Die van alle andere vruchten, groenten (of levensmiddelen in het algemeen eigenlijk) ook. Soep, pasta, brood en gebakken ei. Alles geurt naar oranjebloesem. Hij is al dagen niet meer op zijn werk verschenen. Hij ligt thuis, op de bank. Ruikend aan oranjebloesemwater… My precious.


0 reacties op “My precious
  1. Sap maken van papaya zou ik niet zo snel doen. En met mij miljoenen Indonesiërs, die in toeristenoorden van elke denkbare vrucht meestal zeer smakelijke sap maken, ook niet. Papaya snijd je in blokjes en gooi je door de fruitsalade, eventueel met wat limoensap eroverheen.
    Overigens heten de pitten van de papaya goed te zijn tegen diarree.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.


Misschien vind je dit ook leuk

petfles worst omhulsel

Alternatief worstomhulsel: een petfles

Een petfles kan alles. Van het brouwen van cider en kombucha tot het vangen van rivierkreeftjes. Je kunt er ook worst in maken. Lees meer…


Kombucha reanimatie. Kun je een verwaarloosde SCOBY tot leven wekken?

Meneer Wateetons, het type dat vol enthousiasme met honderd projectjes begint om ze vervolgens weer allemaal te verwaarlozen, probeert een jaar lang uitgedroogde kombucha SCOBY tot leven te wekken.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
16 sep
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

05 okt
GRATIS live online workshop “grillworst maken” 20:30 tot 22:00 uur | € Gratis

08 okt
Daglange workshop “Kop tot Staart Varken” – op locatie 12:00 tot 22:00 uur | € 179.00

12 okt
Live online workshop “bier brouwen voor beginners” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

26 okt
Live online workshop “‘nduja maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

11 nov
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

16 nov
GRATIS live online workshop “mexicano’s maken” 20:30 tot 22:00 uur | € Gratis
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend