experimenteerdrift |

My precious

papaya papaya shake

Meneer kocht onlangs een aantal onalleweekse vruchten. Een daarvan was een papaya. Maar wat moet je daar eigenlijk mee? Het enige dat meneer voor de geest stond was het verhaal van Johannes van Dam dat iemand deze vrucht gebruikte om zijn gerief te halen. Daar zag meneer maar vanaf. Vooral omdat hij het niet echt vond passen op een culinaire website. Hoewel, gezien de populariteit van Wateetons onder Playboylezers bent u het daar misschien wel niet mee eens. Stuurt u maar een mailtje.

Enfin, een shakeje dan maar. Meneer houdt van fruitshakes. De fruitmand en koelkast beschouwend ontdekte meneer echter dat hij eigenlijk nogal weinig middelen had om zijn shake uit op te bouwen. Geen limoen. Geen munt. Geen kokosmelk. Achterin de koelkast stond wel een flesje oranjebloesemwater. Een paar maanden geleden voor het eerst gekocht en nog altijd ongeopend. Vooruit maar.

En nu is meneer verslaafd. De smaak van de papaya is hij al weer lang vergeten. Die van alle andere vruchten, groenten (of levensmiddelen in het algemeen eigenlijk) ook. Soep, pasta, brood en gebakken ei. Alles geurt naar oranjebloesem. Hij is al dagen niet meer op zijn werk verschenen. Hij ligt thuis, op de bank. Ruikend aan oranjebloesemwater… My precious.


0 reacties op “My precious
  1. Sap maken van papaya zou ik niet zo snel doen. En met mij miljoenen Indonesiërs, die in toeristenoorden van elke denkbare vrucht meestal zeer smakelijke sap maken, ook niet. Papaya snijd je in blokjes en gooi je door de fruitsalade, eventueel met wat limoensap eroverheen.
    Overigens heten de pitten van de papaya goed te zijn tegen diarree.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Misschien vind je dit ook leuk

Koji beschimmeld vlees

Verrot vlees eten? High meat. Toch maar niet.

Meneer is niet vies van een experimentje. Maar deze nieuwe high meat ‘trend’, het eten van verrot vlees, gaat zelfs hem een beetje te ver.


Gefermenteerde hotsauce pekeleieren

Gefermenteerde hotsauce pekeleieren

“Maar kan ik ook wat met de overgebleven pekel van mijn groentefermentatie?” Het is een van de meest gestelde vragen tijdens Meneer Wateetons’ workshops (groente) fermenteren. Natuurlijk. Heel veel zelfs. Zoals pekeleieren maken. Lees verder voor het recept voor gefermenteerde hotsauce pekeleieren.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
17 sep
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

24 sep
Wateetons Wilde weekend in Zweden – september 2021 Meerdere dagen | € 99

29 sep
GRATIS live online workshop ‘grillworst maken’ 20:30 tot 22:00 uur

13 okt
CULICOLLAB: MENEER WATEETONS X NILS KOSTER – LIVE ONLINE WORKSHOP GOUDSE KAAS MAKEN 20:30 tot 22:00 uur | € 14.99

01 nov
Driedaagse cursus Fermenteren Meerdere dagen

12 nov
Wateetons Wilde weekend in Zweden – november 2021 (1) Meerdere dagen

19 nov
Wateetons Wilde weekend in Zweden – november 2021 (2) Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend