uit eten |

Willekeurige öbservaties in Örebro

zweden2.JPGzweden1.JPGzweden3.JPGzweden.JPGzweden5.JPGzweden4.JPG

Inmiddels in Örebro verzeild (spreek uit: Eurebroe. Of Eurebreu, wat u maar lekker Zweeds vindt klinken) observeert meneer Wateetons nog immer de Zweedse eetgewoontes. De volgende zaken vielen hem recent op:

  • Koffie koffie koffie koffie!
  • Zoet zoet zoet zoet! De Zweed lust wel een koekje, dat wist u al. Maar ook voor snoepjes in de brede zin des woord en een stukje chocola of marsepein trekken Henrik en Astrid hun nös niet op.
  • Men is hier een warme lunch gewend. De Zweden bij wie meneer zijn dagen doorbrengt konden zich niet voorstellen dat men op slechts één warme maaltijd kan leven.
  • Het eten is hier niet duurder dan in de lage landen, maar voor een glaasje matige huiswijn vraagt men zonder blikken of blozen zes öro.
  • Maar dan is er gelukkig de cider. Waar meneer’s Gall & Gall om de hoek welgeteld één cidervariant heeft staan zag hij hier op de kaart een perencider, een frambozencider en een bosbessencider staan. Dat kwam goed uit want ze waren goedkoper dan de wijn en meneer houdt wel van cider. Groot was echter teleurstelling toen hij een zoet, zwak alcoholisch tienerdrankje voor zijn nös kreeg. Een Breezer, maar dan waterig. Van dronken worden kwam niet veel die avond. Ach, ook wel eens aardig, voor de verandering.
  • Koffie koffie koffie koffie! Had ik dat al gezegd?

0 reacties op “Willekeurige öbservaties in Örebro
  1. Goh, wat een herkenbare observaties. Heb de afgelopen zomer twee weken in Zweden doorgebracht. Inderdaad, koffie, koffie, koffie en zoet, zoet zoet. Zelfs hartige dingen smaken daar zoet, zoals smeerleverworst en haring in mosterd-dillesaus. Kardemom kwam ik in veel baksels tegen, saffraan niet. En de warme lunches die wij gehad hebben (we hadden een huisje dus hebben niet alle middagen buiten de deur gegeten) waren wel OK tot jammie.
    Wij hebben trouwens ook nog een of andere donkerrode vruchtenwijn geprobeerd. Zoet, zoet, zoet. We wisten niet hoe snel we die fles leeg moesten kiepen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.


Misschien vind je dit ook leuk

Meneer eet uit: ontbijten in het Double Tree by Hilton. Over stockfoto, slechtste koffie en grootste aanbod.

Eens in de zoveel tijd stappen dochter en meneer Wateetons een nietsvermoedend hotel binnen om daar het ontbijt te testen. Zodra ze gespot worden is het natuurlijk alle hens aan dek, paniekerige obers en snelsnelsnel alle worstjes rechtleggen. Van de week bezochten uw ontbijtstrijders het Double Tree by Hilton in Amsterdam en stapten in verwarring weer naar buiten.


Tagines en de loden kaaklijn

Meneer reist nu een kleine twee weken door Marokko. Culinair worden er een aantal thema’s zichtbaar, zoals daar zijn ‘brood’, ‘geroosterd vlees’ , ‘streetfood’ en ‘tagine’. Stoofgerechten of een gebakken eitje bij het ontbijt, ze worden geserveerd in een tagine.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
03 feb
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

06 feb
Driedaagse cursus fermenteren Meerdere dagen

08 feb
GRATIS live online workshop “kaassoufflés maken” 20:30 tot 22:00 uur | € Gratis

15 feb
Live online workshop “leverworst maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

08 mrt
Live online workshop “écht krokante zoete aardappelpatat maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

15 mrt
Culicollab: Meneer Wateetons & Nils Koster – live online workshop “Goudse kaas maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 14.99

17 mrt
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend