kookbeslommeringen, uit eten |

Kerst Quadrologie – part 2 – Koken? Dat laten we doen.

tijs1.JPG tijs2.JPG tijs3.JPG tijs4.JPG tijs5.JPG

De grote Wateetons Kerst Quadrologie, bemind en gevreesd tot voorbij de grote rivieren. Met deel 1, mevrouw Wateetons speelt haar kerstmenu troef uit, leken we het culinaire summum al ruim voor de daadwerkelijke kerstdagen achter de rug te hebben. Maar neen, het kan mooier, het kan verfijnder, het kan lekkerder, zo bleek zaterdagavond bij (schoon)ouders Wateetons. De vrouw des huizes had besloten dat het na enkele decennia kerstmenu’s wel welletjes was. “De typhus voor jullie allemaal” brulde zij plots op een natte zaterdagmiddag in november “ik zet dit jaar geen stap meer in de keuken!” Mevrouw Wateetons viel in katzwijm en meneer brak verschrikt zijn glas. Na een koortsachtig familieberaad werd besloten onszelf dit jaar dan maar te laten bedienen. Geen stress, geen voorbereidingstijd, geen mislukkingen en geen ham met meloen. De kersthemel.

Het was Tijs, kok op locatie, die uiteindelijk op zondag de 23e december de familiekeuken betrad. Ingredienten, bestek, servies en ijsmachine had hij bij zich. De vuile vaat nam hij na afloop weer mee. Tijs serveerde een gang of vijf, in een Italiaans/Hollandse stijl. Het was lekker én het was ontspannend. Voor iedereen. Schoonmoeder Wateetons zag die avond de culinaire kerstster aan de hemel stralen. Helemaal in de wolken door zijn kookkunsten en charmes legde ze gelijk haar verjaardagsdinertje vast. Toen ze aan het eind van de avond in alcoholische extase opperde hem te adopteren als zoon besloot Tijs maar weer eens op huis aan te gaan.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.


Misschien vind je dit ook leuk

Kombucha reanimatie. Kun je een verwaarloosde SCOBY tot leven wekken?

Meneer Wateetons, het type dat vol enthousiasme met honderd projectjes begint om ze vervolgens weer allemaal te verwaarlozen, probeert een jaar lang uitgedroogde kombucha SCOBY tot leven te wekken.


Meneer eet uit: ontbijten in het Double Tree by Hilton. Over stockfoto, slechtste koffie en grootste aanbod.

Eens in de zoveel tijd stappen dochter en meneer Wateetons een nietsvermoedend hotel binnen om daar het ontbijt te testen. Zodra ze gespot worden is het natuurlijk alle hens aan dek, paniekerige obers en snelsnelsnel alle worstjes rechtleggen. Van de week bezochten uw ontbijtstrijders het Double Tree by Hilton in Amsterdam en stapten in verwarring weer naar buiten.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
16 sep
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

08 okt
Daglange workshop “Kop tot Staart Varken” – op locatie 12:00 tot 22:00 uur | € 179.00

12 okt
Live online workshop “bier brouwen voor beginners” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

26 okt
Live online workshop “‘nduja maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

11 nov
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

16 nov
GRATIS live online workshop “mexicano’s maken” 20:30 tot 22:00 uur | € Gratis

23 nov
Live online workshop “kombucha maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend