Mevrouw Wateetons gaat op kookcursus…


Tja, wat moet u daar nu van denken? Goede voornemens van mevrouw Wateetons? Meneer Wateetons wil de algehele kookkennis in huis wat opschroeven en stuurde mevrouw op cursus?

Nee hoor, het betrof een vrijgezellenfeestje. Gezellig met tien vrouwen aan de vedische kookkunst. Niet echt aan mevrouw besteed dus. En niet goedkoop ook!

We kookten:
Moogdahl met spinazie en kokosmelk
Matthi’s (indiase crackers)
Samosa’s (indiaas hemelse snack)
Dhaniya ki chatni (verse korianderchutney)
Panir (zelfgemaakte verse kaas)
Sperzieboontjes en tomaat met panirballetjes
Masala Bhat (gekruide rijst)
Vedische notenbonbons met koffie of Ayur-vedische kruidenthee

Mevrouw Wateetons zocht een gezellige kookpartner op die ze lange tijd niet gesproken had en ging aan de slag. De vraag of ze deze gerechten Meneer Wateetons ging voorzetten pareerde ze meteen met een kordaat “ja dooooei, ik geef dit receptenboekje en dan wijs ik aan wat ik lekker vind, dan kan hij dat namaken”. Maar kennelijk zag ze er niet helemaal uit als een culinaire kluns want men vond dat mevrouw professioneel chopte en hakte. Uiteraard haalde ze wel de korianderzaadjes en het gehakte korianderblad door elkaar, koriander is immers koriander.

Wat mevrouw vervolgens omcirkelde voor meneer Wateetons waren de matthi’s, de samosa’s en de panir. Jawel, alle gefrituurde dingen. Ze kreeg vanavond echter de moongdahl voorgezet, maar dan niet in soepvariant, dat had meneer niet opgemaakt uit het recept, en er zat vlees in, foei! Maar het was lekker.

+Er zijn nog geen reacties

Laat jouw reactie achter

Geef een reactie