Kaasje dompelen

Kaasje dompelen


kaarsjekaarsje smeltje?kaarsje kaasjeKaasje kaasje 

Zelf kaas maken, daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Vandaar meneer twee weken geleden watpleegtons de edele kunst leerde. Bij meneer’s eerdere kaaspogingen was indrogen een beetje een probleem. Sterker nog, een keer heeft hij 14 kazen moeten weggooien omdat ze allemaal oneetbaar ver ingedroogd waren. Bedekken met was of een andere coating is de remedie. Maar meneer is al enige tijd door zijn syntetische coating heen en een klomp was heeft hij ook niet in zijn kontzak.

Daarom: een kaars. Van de Xenos.

En dat ging eigenlijk heel makkelijk. Meneer had een touwtjesconstructie gemaakt om veilig te kunnen dompelen maar dat bleek nergens voor nodig. Gewoon een beetje dopen, paar seconden wachten, draaien en weer dopen. Het resultaat mocht er zijn. Althans, dat zal blijken zodra we hem aansnijden. 
Ingedroogd of niet ingedroogd? That’s the question. 

  1. 1
    Frank

    Geweldig leuk!
    Ik heb flink gezocht, maar kom er via je kaas-serie op uit dat de turk stremsel verkoopt. Ik ga er binnenkort eens langs, het lijkt me geweldig (lekker en leuk) om zelf kaas te maken…

    Ik ben erg benieuwd naar het resultaat met het kaarsvet. Heb je de kaas eerst een stuk laten drogen, of meteen in het vet gedompeld?

Geef een reactie