ah shit |

Van Spaanse schnitzels en dingen die gemist worden

Vliegen vanuit Weeze is, de diesel en parkeerkosten meegerekend, beduidend goedkoper dan vanuit Schiphol. Dus reden de Wateetonsjes op vrijdagmiddag goedgemutst met de Wateetons mobiel (22 juni wordt zij 30) richting het Duitse. Lekker zonnetje, dakraampje open, schlagers zingen, u kent het wel. En in de file staan, dat kent u ook wel. Láng in de file staan, eigenlijk. Na de eerste veertien kilometer file was het met schlagers zingen wel een beetje gedaan. Negen kilometer verder klemden de handen zich bezweet om het stuur. Babbelen was vervallen tot het uitdelen van sneren. Naarstig werd op Tomtom naar niet bestaande alternatieve routes gezocht. Het laatste stuk werd het uiterste gevergd van ons geliefde vervoermiddel, met 135 km/u (haar topsnelheid) brulde zij over Gott’s wegen. Het mocht niet baten, vijf minuten voor het vertrek van het vliegtuig kwamen zij in de vertrekhal aan. Zo dichtbij en toch zo ver weg. Binnen negen minuten moest beslist worden: 22 uur rijden of twee dagen wachten. Meneer en mevrouw kozen voor het laatste.

‘s Avonds in het hotelrestaurant zaten zij verdwaasd achter hun bord. Geen boquerones fritos, maar Jägerschnitzel. Geen Rioja, maar Liebfraumilch. Geen ibérico, maar Schinken. Geen vreugd, maar droefenis.


0 reacties op “Van Spaanse schnitzels en dingen die gemist worden
 1. Google ads bovenaan deze pagina:
  Bespaar een rit naar Duitsland. Bij Superkeukens nu Duitse prijzen!
  Wat dit betekent weet ik ook niet, maar met een goede schnitzel is ook niets mis.

 2. Heel erg … echt heel erg erg … maar Meneer is kennelijk niet erg bedreven in het inschatten van rijtijden; Meneer fietst zeker voornamelijk door het Amsterdamse?
  Hoe dan ook, wanneer de eerste verslagenheid is weggeëbt kan ik Meneer en Mevrouw van harte aanraden om te gaan genieten van het Duitse! Ik ben er zelf een groot (what’s in a word, ik bedoel Was ist in ein Wort) liefhebber van; in de horeca vindt men nog kwaliteit, liefde voor het vak, gastvrijheid, en verdomd as ut niet waar is ook nog kwantiteit voor redelijke prijzen.
  Kop op Meneer! Zeigen Sie uns waß die Männer von den Jungs separiert, oder so etwas ähnliches! Genießen Sie Ihren Brat- oder Currywurst mit Knödel, Spätzle und ein Weißbier!
  Dan wordt u vanzelf net zo’n groot liefhebber van het Duitse als ik … letterlijk …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.


Misschien vind je dit ook leuk

Kombucha reanimatie. Kun je een verwaarloosde SCOBY tot leven wekken?

Meneer Wateetons, het type dat vol enthousiasme met honderd projectjes begint om ze vervolgens weer allemaal te verwaarlozen, probeert een jaar lang uitgedroogde kombucha SCOBY tot leven te wekken.


Onsvanlife Hongarije vlog 2

Onsvanlife Hongarije vanlife vlog 2

In dit tweede Hongarije onsvanlife vlog bezoeken Arianne en Meneer twee van de vier wijngebieden van Hongarije, maakt Arianne kennis met rauwe ganzenlever, en Meneer met darmkrampen.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
16 sep
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

28 sep
Live online workshop “koji maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

05 okt
GRATIS live online workshop “grillworst maken” 20:30 tot 22:00 uur | € Gratis

08 okt
Daglange workshop “Kop tot Staart Varken” – op locatie 12:00 tot 22:00 uur | € 179.00

12 okt
Live online workshop “bier brouwen voor beginners” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

26 okt
Live online workshop “‘nduja maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

11 nov
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend