2 aan tafel

2 aan tafel


fifteen2 aan tafel

Niet alleen is meneer een meesterlijk worstdraaier, onder een ander pseudoniem babbelt hij eveneens evenementen aan elkaar. Ledigheid is des duivels oorkussen, immers. Vandaag kon hij die twee hoedanigheden voor het eerst samenbrengen.

In Fifteen werd de kick off gegeven van een prachtig project van het Amsterdamse Rode Kruis: 2 aan tafel. Een jonge en een oude Amsterdammer spreken eens per maand af en doen samen boodschappen, koken en eten vervolgens het gerecht samen op. Hiermee probeert het Rode Kruis eenzaamheid onder ouderen te bestrijden en jonge en oude Amsterdammers op een positive manier in contact te brengen.

De kick off bestond uit een kookworkshop, gegeven door de koks van Fifteen en bezocht door zo’n honderd ouderen en jongeren. Meneer was de ceremoniemeester. Na afloop werd er samen gegeten. Dat kwam mooi uit, want meneer was nog nimmer bij Fifteen geweest. Het was een buitengewoon geslaagde lancering, van een mooi project.

  1. 1
    Sjoerd

    Mooi project! Daar is de mensheid mee gediend, en het brengt een mooie balans aan tegenover het ijdel vullen van de maag met turkse straathapjes en japanse zoutjes.

Geef een reactie