Ah shit, dood in de pot

Ah shit, dood in de pot


dood! dood! alles is dood!

Enige tijd geleden lag meneer in het Zuiden onder de olijf, vijg en kweepeer te mijmeren over vergelijkbaar botanisch genot op zijn balkonnetje in het Noorden. Dus sneed meneer van elke vruchtboom een tak af en nam ze mee naar huis. Maar meneer weet niks van stekken. Na een kleine week in een potje water zag hij nog geen nieuwe worteltjes. En toen de eerste blaadjes begonnen te vallen ramde meneer de armetierige takjes in paniek in de volle aarde. Het mocht niet baten. Vijg, sinaasappel, olijf, kweepeer, citroen en amandel, alles is dood. Meneer’s hoop en geest incluis.

 1. 2
  Yvon

  Beste meneer Wateetons,
  Uit ervaring weet ik dat een vijg er wel tot 4 maanden ‘dood’ uit kan zien en dat ie dan op mirculeuze wijze ineens begint te groeien – maar inderdaad wel in de volle grond.
  groet,
  Yvon

 2. 3
  Sjoerd

  Ik kan me voorstellen dat een stekje nooit echt wat wordt omdat een goede vruchtboom bestaat uit een onderstam met daarop een bovenstam ge-ent? Dan stek je alleen de bovenstam. Maar mijn kennis reikt niet verder dan die ene appelboom die ik ooit in mijn tuin had staan. Daar ging dat voor op.

Geef een reactie