Woensdag Prutteldag


stoven

Nu meneer plots vijf dagen per week van huis is (twee meer dan in het afgelopen jaar) en niet zelden pas om half zeven vermoeid Casa Wateetons betreedt, blijft er niet erg veel tijd en energie over om uitgebreid te koken. Althans, niet elke dag om half zeven.  Het is genoegzaam bekend dat het zowel voor het humeur van mevrouw áls meneer Wateetons niet bevorderlijk is wanneer mevrouw deze dagelijkse taak op zich neemt en daarom maakt meneer tegenwoordig, één of twee maal per week, een heleboel eten.  Zo stonden meneer gisteravond te zweten boven twee pruttelende pannen met in totaal vijf liter stoofschotel. Denk aan een kilo riblappen, handen vol knoflook, een complete winterwortel, een fles wijn, knollen, rapen, specerijen, groen spul, dingen en meer van zulks. Meneer had zich een ongeluk gesneden.  (Hij zou u natuurlijk een recept kunnen geven, maar aan recepten doet hij niet meer; een Wateetons-voornemen voor 2009.)

Vandaag stuurt mevrouw Wateetons echter een mailtje: “Ik heb voor vanavond een bamisateding gekocht voor mezelf. Dus je hoeft niks te maken.”

  1. 2
    Harrie

    Zolang Meneers beroepsmatigheden maar niet gaan conflicteren met zijn blogmatige productiviteit zul je mij niet horen klagen. Alleen die Twitterlogjes zijn echt niet genoeg hoor. (BTW, verbrande sonja?)

    Werken is leuk, en ik kan het weten want ik heb een erg leuke baan, maar DE methode om daar pleizier in te BLIJVEN houden is om het niet de overhand te laten krijgen. Vijf dagen per week werken vind ik wel veul hoor … En in Meneers branche zijn vijf dagen per week arbeiden ende ploeteren toch ook niet echt nodig om elke dag mooi voer op tafel te kunnen zetten?

    Zo, en nu ga ik me maar weer eens even met dingen bemoeien die me wél aangaan, ahem …

Geef een reactie