ah shit |

Ah shit, meneer nuket zijn restantje Wagyu

Het was zondag. Meneer slachtte wat kleinvee. Mevrouw maakte een puzzel. Dochter Wateetons keek een beetje naar het plafond. Een regenachtige zondag.

In de verte geeuwde een kat.

Meneer kreeg een beetje honger. Of trek. Kindjesindederdewereldhebbenhonger. Hij had nog een blik LIDL erwtensoep in de kast staan. Dat hebben die kindjes dan weer niet. Verschil moet er wezen. LIDL erwtensoep. U weet wel. Prima te eten op regenachtige zondagmiddag. Behalve dan die stukjes worst. Die niet. Meneer keek eens in de vriezer, en vond tot zijn vreugde spekblokjes en een restantje rookworst.  Terwijl meneer het pannetje soep opwarmde ontdooide hij de pimp-my-erwtensoep ingrediënten in de magnetron. Dacht hij. Veel geknetter en gewalm deed hem te laat vermoeden dat hij de magnetron op vol vermogen had gezet. Spekblokjes en rookworst waren genuket. Maar ach, meneer’s eisen voor LIDL erwtensoepjes op regenachtige zondagmiddagen zijn niet hoog. Hij sneed de worst aan. Die geur… die kleur… die smaak…

Ah, shit.


0 reacties op “Ah shit, meneer nuket zijn restantje Wagyu
  1. Met recht een ‘prijskoe’ omdat de prijs van het exclusieve vlees kan oplopen tot zo’n € 1.000,- per kilo! ‘Wa’ is het Oud-Japanse woord voor zaken van Japanse oorsprong en ‘Gyu’ is een algemeen aanduiding voor ‘vleesvee’, zoals runderen. De benaming Wagyu zegt dus eigenlijk niets anders als: Japans rund of vleesvee. In de dagen van weleer at de Japanner geen vlees maar gebruikte het rund als trek- en lastdier. Door de geïsoleerde liggingen van bepaalde gebieden ontstonden er afzonderlijke rassen met schitterende bespiering, waarbij inteelt soms zelfs opzettelijk werd toegepast. Pas in de negentiende, begin twintigste eeuw verdwenen de (religieuze) restricties op het eten van rundvlees en werden er Westerse runderrassen geïmporteerd. Dit om zowel het vlees als de melkopbrengst te verbeteren. Daar kwam weer snel een einde aan, omdat de resultaten tegenvielen en de veeprijzen de pan uit rezen. Uiteindelijk bleek slechts een geïsoleerd gebied van Japan te zijn gevrijwaard van vermenging met andere rassen: het Mishimarund. Nationaal Japans erfgoed dat niet mag worden geëxporteerd, zowel het vee als het vleesproduct. Het echte Wagyuvlees in Nederland is dan ook afkomstig van een enkele fokker, die een kudde opzette door draagmoeders te implanteren met geïmporteerde raszuivere Wagyuembryo’s .
    Fabel: nee, Wagyurunderen drinken geen bier, worden niet gemasseerd met rijstwijn en krijgen geen klassieke muziek te horen. De malsheid van het vlees is genetisch bepaald. Wie het niet gelooft mag zelf proberen hoeveel effect massage met twee mensenhanden heeft op het lijf van een stier van 900 kilo!
    Feit: Wagyurunderen zijn stil en afstandelijk en hebben een paarse tong.
    bron: Koeboek

  2. Zonde! Volgens mij is het trouwens nuked met een D. Taalpurisme daargelaten, een foto ter illustratie zou op kunnen helderen wat er in Huize Wateetons als nuked doorgaat.
    En de kleur, geur en smaak werden ook na het nuken nog geroemd. Wél genuked, niet verpest?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Misschien vind je dit ook leuk

Onsvanlife Hongarije vlog 2

Onsvanlife Hongarije vanlife vlog 2

In dit tweede Hongarije onsvanlife vlog bezoeken Arianne en Meneer twee van de vier wijngebieden van Hongarije, maakt Arianne kennis met rauwe ganzenlever, en Meneer met darmkrampen.


Koji beschimmeld vlees

Verrot vlees eten? High meat. Toch maar niet.

Meneer is niet vies van een experimentje. Maar deze nieuwe high meat ‘trend’, het eten van verrot vlees, gaat zelfs hem een beetje te ver.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
17 sep
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

24 sep
Wateetons Wilde weekend in Zweden – september 2021 Meerdere dagen | € 99

01 nov
Driedaagse cursus Fermenteren Meerdere dagen

02 dec
Driedaagse cursus Vlees Bereiden Meerdere dagen

Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend