Ah shit, R.I.P. Swiss Noir


Uit de comments:

De Swiss Noir is uit de schappen bij de albert heijn, aldi, deen,dekamarkt, vomar en blijkbaar ook plus , hoogvliet en c1000. een mailtje naar koetsier laat ons weten dat de zwisterse fabrikant de productie heeft gestaakt ivm de hoge cacao prijzen en de onmogelijkheid om deze prijsverhoging door te berekenen aan de supermarkten, helaaas helaaas… tis niet anderss 🙁

Dank, Pieter, voor het speurwerk.

Maar, met welke standaard moet meneer nu zijn onlangs bestelde luxe, en naar verluidt superieure, chocopakket gaan vergelijken? Heeft iemand nog een reepje Swiss Noir liggen, voor de wetenschap, zodat dit merk postuum de eer krijgt die het al dan niet verdient?

 1. 2
  Mirjam

  Tja, Ik heb het ook. Dit merk is niet te vervangen. Die dikke pure repen. Ik kan echt niet zonder. Heb nu de laatste repen van de AH meegenomen. Slechts vier dunnetjes van 100 gram. Wat nu??? Waarom is die cacaoprijs omhoog. En waarom kunnen die repen niet duurder het schap in. Van mij mag het hoor. Ik ben toch gewend biologisch te eten. Dit is gewoon de lekkerste. IK ga iig een mail sturen naar info@koetsier.com. Of ze hem doorkunnen sturen naar Swisserland..

 2. 4
  Anoniem

  Wat een onzin verhaal! Overal gaan de prijzen omhoog, ook chocolade kan gewoon omhoog. Ik geloof er helemaal niets van! Volgens mij is er helaas iemand over de kop gegaan. Onzinverhaal dus, ondenkbaar dat er 1 zeer goed lopend merk niet meer verder zou kunnen gewoon omdat de prijs niet omhoog zou kunnen. ONZIN ONZIN ONZIN verhaal graag hoor ik ooit de echte reden

 3. 5
  Anoniem

  Een totale fabriek op de fles met een zeer goed lopend product in deze tijd van gezonder eten zuiverder eten minder suiker maar wel genieten van chocolade!
  Kom op zeg je kunt mij inhuren voor een redlijke prijs (gezien de ellende bij swiss noir) en ik garandeer dat binnen een half jaar meer dan nu zelfs de chocolade de wereld over zal gaan van Swiss noir. No problem 100% garantie. Durft Swiss noir of is het gewoon een leugen…?!

 4. 6
  Pieter

  iemand anders toevallig een e-mail gekregen van ene wim koetsier? ik weet niet of deze afzender van de originele koetsier importeur is, maar in de e-mail die ik kreeg zegt deze meneer dat de swiss noir chocolade weer leverbaar is… tenminste zoiets… het heet “switch noir” (met een noorse vlag, lijkt het) en is te koop in hun online winkel… 4 repen van 100 gram voor 6 euro inc verzenden… pijnlijk duur, de e-mail geeft een link naar: http://www.chocolatswitch.com

 5. 7
  Otto

  @Pieter: Dat ziet eruit als een interessant alternatief. Mits het geen ‘scam’ is. Er gaan wel wat alarmbelletjes rinkelen: de naam lijkt teveel op het oude, de plaatjes van de chocolade zijn op elk pakje hetzelfde… maar goed, 6 euro is nog te proberen. En de prijs is van 1 euro naar 1,50 per reep gegaan, tsja, als dat nodig is om weer (praktisch) dezelfde chocolade te krijgen, dan valt me dat reuze mee.

 6. 8
  Otto

  En besteld en twee dagen later ontvangen, in een klein kartonnen doosje. Prima chocolade! Het leek een kopie, en volgens mij is het dat ook. De prijs valt uiteindelijk mee, 1.50 per stuk, en je hebt meteen een voorraadje. 🙂 Jammer dat het niet gewoon bij de AH te krijgen is..

 7. 9
  Espi

  Met aftrek van de verzendkosten IS het een koopje. Alleen jammer dat je niet in bulk kan inkopen. De meeste webwinkels versturen dan namelijk wel gratis.
  Hoe dan ook, blij dat het weer terug is.. bewijst wel dat goedsmakende spullen niet meteen de aandacht krijgen die ze verdienen: overal is het schap door de kwalitatief toch mindere Cote d’Or overgenomen.. heb helaas daar ook veel van gegeten en zit met allergie reacties op de soja(lecithine) die in 99,9% van de chocolade is verwerkt. Voornaamste zorg was dus of er in de nieuwe ook soja-meuk zou zitten.. gelukkig is dat NIET het geval!

  Mensen denken ten onrechte dat chocolade bedorven is bij grijze uitslag, vandaar dat er overal die allergie-veroorzakende emulgator in zit verwerkt.

 8. 11
  Pieter

  Ik heb gelezen van het adres in Amsterdam en heb gelijk een bestelling gedaan. De prijs is wel even anders maar de smaak dezelfde. Alleen jammer van die portokosten.
  AH onderneem actie en zorg dat hij weer in de schappen komt.

 9. 14
  Mo

  Goed nieuws! Ik had net een bulk bij de buurtsuper opgekocht omdat AH het merkt niet meer voerde. Het is echt de lekkerste chocola. Met Cote’d Or was ik inmiddels al weer helemaal klaar.

 10. 15
  cjjongepier

  Geweldig al deze reacties ik ben dus niet de enige die jullie choc. zo mist.
  De Cote”‘Or is melig en heb al geprobeerd een ander merk te zoeken maar niets smaakt zo lekker , zuiver als de Swiss noir .
  Er moet toch nog ergens deze choc. te kopen zijn
  HELP HELP HELP

 11. 17
  Ikke

  Even een late reactie van een Swiss fan. Wist je trouwens dat de chocola eerst lekkerder was? Ze hebben een andere leverancier sinds die tijd. Hebben ze eerlijk gezegd

 12. 18
  Anoniem

  Niet ALLE AH chocolade shit:
  LET OP: Gevaarlijke Transvetten in chocolade:

  De extra bittere chocolade van AH bevat 0g transvet volgens de verpakking.

  Dit is een applaus waard.

  ?? Vreemd dat in andere AH merken chocolade wel weer transvet zit.

  Voor chocolade merken waar niets op staat, moet de comsument beslist vrezen: waarschijnlijk geen mooie cijfers. Soms wordt de benaming transvet verhult door de benaming ‘gedeeltelijk gehard plantaardig vet’ of gehydrolyseerd vet.
  De chique merken als Cote’ d’Or gebruiken deze verhullende namen en bevatten veels te veel transvetten.

 13. 19
  Liane

  Kan iemand mij aangeven of de allergische reactie op soja-lecitine zich ook uit in hoofdpijn? Ik heb nl. altijd hoofdpijn na het eten van chocolade (soms heel erg en een aantal dagen lang). Bij het drinken van chocolademelk heb ik deze reactie opvallend genoeg niet. Ik heb nu de Swiss chocolade gekocht om uit te proberen. Ik zag dat hier geen soja-lecitine (emulgator) in zit. Ben zelf erg benieuwd of ik hier een reactie van krijg.

Geef een reactie