boodschappen, Chips van de week |

Chips van de Week – Boundless chipotle & Lime

‘Activated chips’ luidt de ondertitel op deze zak. Het wordt op de voorkant nog twee keer herhaald: ‘Activated: making snacking well easy’ en ‘Activated snacking’.

WTF zijn activated chips?

Blijkbaar zijn wij niet de enige die ons dat afvragen, want de achterkant van de zak geeft een infographic die uitlegt dat de granen (oergranen natuurlijk) uit onze chips eerst geweekt worden. Dit weken ‘kickstarts mother nature’s’ ontkiemproces wat de hoeveelheid fytinezuur vermindert waarmee ‘een goudmijn aan nutriënten’ beschikbaar wordt. ‘Be good to your gut’ concluderen ze.

Argumentum ad Naturam

Fytinezuur, activated, oergranen, supergranen, moeder natuur, guthealth: de Boundless chipotle & lime zak staat bol van de hippe gezondheidstermen, die vooral in de wellness- en natuurvoedingshoek populair zijn. Fytinezuur maakt inderdaad sommige mineralen minder opneembaar, maar heeft ook positieve effecten en in een normaal voedingspatroon niet iets waar je je veel zorgen over hoeft te maken. Activeren klinkt natuurlijk goed (stel je voor dat je die slappe inactieve noten en granen zou eten), maar bij noten is het in ieder geval aangetoond dat het nagenoeg geen voordelen oplevert. De invocatie van ‘Moeder natuur’ riekt naar een Argumentum ad Naturam en guthealth is ook zo’n gebied waarbij de jubelende claims in blogposts en op Facebook kilometers voor de stand van de wetenschap uit paraderen. Alle oer- en super-superlatieven kunnen we sowieso negeren. Die zijn zelfs al uit.

Enfin. Helemaal Meneer zijn dingetje dus.

Maar hoe smaken Boundless chipotle & lime chips?

Kijk, je mag van mij moeder natuur aanroepen en granen activeren zo veel als je wilt, als het mij lekkere chips oplevert. Zo ben ik dan ook wel weer. En op de combinatie chipotle en lime ga ik best hard over het algemeen. Dus hoe smaken Boundless chipotle & lime chips?

“Op zich een prima chipje” concludeerde Meneer en Vriendin Wateetons na een paar happen. Een duidelijk aanwezig randje rook, een pittige limezuurtje en volle paprika smaak. Meneer vindt de lime iets te chemisch scherp, Vriendin W kan het wel hebben. Met 1 gram per 100 gram is de hoeveelheid zout wat laag, en dat proef je. We menen door de smaak heen te proeven dat het (geactiveerde) sorghum graan dat de basis vormt van dit chipje zelf vrij vlak is. Die liederlijke bekwastig met smaakmakers is ook wel nodig om het interessant te maken. Een zak naturel sorghum chips zullen we waarschijnlijk over slaan. Geactiveerd of niet.

Conclusie

Eet chips, niet te veel en te vaak, omdat ze lekker zijn, en niet in de hoop je gezondheid te verbeteren. Boundless chipotle & lime chips zijn best lekker. Zeker met wat extra zout. En dat was het.

Wij kochten ze bij Stach.

Meer chips van de week?

Check ook onze andere Chips van de Week. Of maand, of kwartaal.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

Hongaarse droge worst

De bekendste Hongaarse droge worsten

Worstmaker Meneer Wateetons beschrijft én proeft de beroemdste Hongaarse droge worst soorten. Van Gyulai, tot Csabai tot Téliszalámi kolbász.


herrs-smokin-hot-ghost-pepper-potato-chips

Chips van de Week: Herr’s Ghost Pepper review

Chipsoloog Meneer Wateetons proeft Herr’s Ghost Pepper potato chips in deze review. 1 miljoen Scoville units. Hoe heet zijn deze chips echt?

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
29 mrt
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen

30 mrt
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen

15 apr
Driedaagse cursus fermenteren (maandagen) Meerdere dagen

16 apr
Driedaagse cursus Beter Vlees Bereiden Meerdere dagen

24 apr
Live online workshop “balkenbrij, zure zult en hoofdkaas maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

15 mei
Live online workshop “groente charcuterie maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

16 mei
Workshop “snacks maken” – op locatie 18:30 tot 22:00 uur | € 119
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend
whatsapp