Chips van de week |

Chips van de Week: Herr’s Ghost Pepper review

De Wateetonsiaanse voorliefde voor chips zal u niet ontgaan zijn. Rare chips, vies-lekkere chips, budget-chips en hete chips. Herr’s Ghost Pepper bestrijkt deze laatste twee categorieën. Vandaag een review.

Wij vonden de zak in de uitverkoopbak van de de Surinaamse toko in Amsterdam-Noord. Partijtje, ergens op de kop getikt, tegen de uiterste verkoopdatum aanschurend. In dit culinaire voorgeborchte treffen we sowieso de mooiste vondsten. Heerlijke meuk, culi-trash. Het kan Meneer Wateetons niet Duits of Oost-Europees genoeg zijn. Dumpster-diving bij de Xenos.

Een partij over de datum koeken uit Bratislava? Zijn hart springt op. Nep-Saroma die in Wit-Rusland dat de dood van dertien bejaarden op z’n naam heeft? Yes! Of: drie zakken importchips met hun tenen over de rand van de houdbaarheid.

Touching the void.

Hoe zien ze eruit?

‘Hot’ schreeuwt de zak. Op de plaatjes die hij online vindt is dit inmiddels vervangen door ‘smokin’ hot’. Misschien dat deze partij daarom weg ging. Verder veel ondersteunende vormgeving als een wijzer die op 80-90% van een generieke heetheid-schaal staat. Althans, dat vermoedt Meneer, die de wetenschapper in hem voelt protesteren. Waar is die legenda? Verder zien we een forse peper (zo’n gerimpelde, dan weet je dat het serieus is) en veel vlammen. Herr’s heeft kenmerkend Amerikaans zelfvertrouwen: ‘ satisfaction guaranteed’ en ‘If you like it hot you will not be dissapointed.’

De chips zelf zijn van het ribbeltype en zien er niet heet uit. Het zijn gewoon roomblanke Hollandse boerenjongens ribbelchips met een kleine groen spikkeltje.

Wat zit er in Herr’s Ghost pepper flavored potato chips?

Herr’s Ghost pepper flavored potato chips zijn gewoon aardappelchips. Ze zijn gefrituurd in een mengsel van mais-. katoenzaad- en zonnebloem olie. Als smaakmakers zien we maltodextrine, ‘spices’ waaronder ghost pepper, dextrose, suiker, uienpoeder, knoflookpoeder, Torula gist (geeft een hartige smaak, ‘natuurlijke MSG’ zeg maar), natuurlijke smaakstoffen (whatever dat moge zijn), citroenzuur, azijn en zout.
Glutenvrij. Goddank.

Over de Ghost pepper

De Ghost pepper uit India (oorspronkelijk Naga Jolokia of Bhut Jolokia genaamd) werd in 2007 door het Guinness World Records erkend als de heetste peper ter wereld, en de eerste die een miljoen Scovilles aantikte. Vier jaar later werd de titel overgenomen door de Trinidad Moruga Scorpion en vervolgens in 2013 door de Carolina Reaper. De naam Ghost-pepper is eigenlijk een vertalingsfout.

De smaak

In eerste instantie proef je vooral paprika in de verte met een randje generieke kazigheid . Daarna komt de pittigheid al vrij snel doorzetten. Het eerste kuchje verlaat de keel binnen 10 seconden. “Als je rustig door je neus blijft inademen gaat het wel” mompelt vriendin Wateetons. “Maar je tong, oei”. Ze voegt toe: “ik voel hem vooral voor in de mond zitten, meer op de tong.” Herr’s Ghost Pepper chips zijn vooral plaatselijk heet. Eerder geteste pittige chips trekken vaak snel door naar keel of neus.

Enkele seconden later “Ik voel toch wel een licht zweetje.”

De brandende sensatie blijft enkele minuten aan waarbij uiteindelijk toch ook je lippen en mondhoeken gaan tintelen.

EINDOORDEEL HERR’S GHOST PEPPER POTATO CHIPS

Vol van smaak zijn ze weer, zoals de meeste chipsvarianten van Herr’s. Maar deze heeft relatief gezien wat meer pit en wat minder bijsmaakjes. Qua spice behoort hij tot de heetste chips die we tot nu toe proefden, en ver voorbij alles wat in de supermarkt verkrijgbaar is. Hij is echter duidelijk minder pittig dan de Carolina Reaper chips van hetzelfde merk. Dat klopt ook wel als je de stats bekijkt van beide pepers. Dat was ook een zachter chipje dat je meer opzoog, zodat de heetheid misschien langer in de mond blijft hangen. Denk overigens niet dat je als je deze chips kan hebben, je dus ook wel echter ghost pepper kunt hebben.

Lekker, pittig chipje.

Bij Meneers Surinaamse toko zijn ze inmiddels uitverkocht. Je koopt Herr’s ghost pepper potato chips vooral online.


Eén reactie op “Chips van de Week: Herr’s Ghost Pepper review
  1. Ze zijn lekker, wij hebben dan de chees curls, ja ze zijn lekke scherp.
    Alleen de prijs van € 5,99 voor 184 gram is wel een beetje…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

Chips van de Week – Boundless chipotle & Lime

Deze week in ‘Chips van de Week’: Meneer Wateetons proeft Boundless chipotle & lime chips. Geactiveerde chips die goed voor je guthealth zijn? Wut? En zijn ze ook lekker?


Herr's fire roasted sweet corn

Chips van de Week: review Herr’s Fire Roasted sweet corn

Chipsologen Meneer en Vriendin Wateetons testen Herr’s Fire Roasted Sweet Corn chips. Zoete chips met boter, mais én rook. Uniek en spannend.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
29 mrt
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen

30 mrt
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen

15 apr
Driedaagse cursus fermenteren (maandagen) Meerdere dagen

16 apr
Driedaagse cursus Beter Vlees Bereiden Meerdere dagen

12 jun
Live online workshop “tempura maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

03 jul
Live online workshop “sambal maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

30 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend
whatsapp