Chips van de week |

Chips van de Week: review Herr’s Fire Roasted sweet corn

Meneer Wateetons heeft zo zijn winkelcentrumrondje. Even checken of de Lidl-shop nog wat interessants heeft, met angstzweet de ramsjbakken van de boekhandel afspeuren naar een van zijn meesterwerken, en dan opgelucht de Surinaamse supermarkt in voor een rondje langs de importchips. Daar, bij de kassa, trof hij maar liefst drie onbekende varianten, die ook nog eens samen slechts 1 euro kostten wegens een rap naderende houdbaarheidsdatum.

Chips en houdbaarheid. Who cares. Meneer Wateetons reed zijn bus voor de deur, klapte zijn kratten uit en begon te laden. Een euro!

Vandaag de eerste chips review: ‘Herr’s fire roasted sweet corn’

Hoe zien ze eruit?

Een onalledaagse smaak, met een onalledaags gele kleur zak.

Mais met boter eten we hier wat minder vaak dan in Noord America. En als we het wel doen zijn onze eisen bepaald lager. Meneer heeft een neef in Canada die ooit sweet corn verbouwde. Elke kolf waarbij de korreltjes al helemaal tegen elkaar gegroeid waren ging direct op de afvalhoop. Melig, oneetbaar, onverkoopbaar. Losse korrels: dat waren de zoetste. In Nederland heb ik die nog nooit ergens gezien.

Ook de ribbelchips zelf hebben een agressief gele kleur, die wat aan mosterdchips doet denken. Er zitten kleine zwarte stipjes op. As? Fire-roasted-e-nummer?

De smaak

Vriendin: “Woow. WOOOOW”

“Eerst denk je ‘ja, het is inderdaad een beetje sweet’ en ineens komt de fire roasted smaak binnen. Alsof je een sigaret wegkauwt.”

Meneer Wateetons vindt de chips vooral zoet, met hele sterke botersmaak. Ze smaken overduidelijk naar mais én naar boter.

Over de mate van rokerigheid zijn uw chipsologen het niet zo eens. De een ervaart de smaak als enorm rokerig, de andere vindt het wel meevallen. Die laatste schreef ooit een compleet boek over roken en diens papillen zijn misschien een beetje kapotgebrand.

Na nog een tweede proefsessie de volgende ochtend, op een lege maag (dedication mensen, dedication) lopen deze meningen nog verder uit elkaar. Chipsverslaafde Vriendin Wateetons gaat zelfs zo ver te oordelen dat ze deze chips ‘s ochtends niet wil eten en blaft meneer toe “eet eens wat andere chips, je meurt uit je bek”.

Eindoordeel Herr’s fire roasted sweet corn chips

Wat vinden uw doctorandussen in de chipskunde van Herr’s fire roasted sweet corn? Vol van smaak zijn ze, zoals de meeste chipsvarianten van Herr’s, sowieso. Echt knap gemaakt ook: een echt botersmaak, een echte maissmaak, en echte fire roasted smaak, hoewel de mate van die laatste een punt van discussie blijft. Ze doen meer zoet aan dan hartig. Ontegenzeggelijk een uniek chipje dat je echter vrij snel zat bent. We waarderen de effort maar zullen er niet snel een zak van leegeten. Zeker niet ‘s ochtends.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

Chips van de Week – Boundless chipotle & Lime

Deze week in ‘Chips van de Week’: Meneer Wateetons proeft Boundless chipotle & lime chips. Geactiveerde chips die goed voor je guthealth zijn? Wut? En zijn ze ook lekker?


herrs-smokin-hot-ghost-pepper-potato-chips

Chips van de Week: Herr’s Ghost Pepper review

Chipsoloog Meneer Wateetons proeft Herr’s Ghost Pepper potato chips in deze review. 1 miljoen Scoville units. Hoe heet zijn deze chips echt?

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
30 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen

31 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen

09 sep
Driedaagse cursus fermenteren (maandagen) Meerdere dagen

10 sep
Driedaagse cursus fermenteren (dinsdagen) Meerdere dagen

18 sep
Live online workshop “natto maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

21 sep
Daglange workshop “Kop tot Staart Varken” – op locatie 12:00 tot 22:00 uur | € 199

16 okt
Live online workshop “rook- en knakworst maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend
whatsapp