Chips van de Week: review Herr’s Fire Roasted sweet corn

Chips van de Week: review Herr’s Fire Roasted sweet corn


Meneer Wateetons heeft zo zijn winkelcentrumrondje. Even checken of de Lidl-shop nog wat interessants heeft, met angstzweet de ramsjbakken van de boekhandel afspeuren naar een van zijn meesterwerken, en dan opgelucht de Surinaamse supermarkt in voor een rondje langs de importchips. Daar, bij de kassa, trof hij maar liefst drie onbekende varianten, die ook nog eens samen slechts 1 euro kostten wegens een rap naderende houdbaarheidsdatum.

Chips en houdbaarheid. Who cares. Meneer Wateetons reed zijn bus voor de deur, klapte zijn kratten uit en begon te laden. Een euro!

Vandaag de eerste chips review: ‘Herr’s fire roasted sweet corn’

Hoe zien ze eruit?

Een onalledaagse smaak, met een onalledaags gele kleur zak.

Mais met boter eten we hier wat minder vaak dan in Noord America. En als we het wel doen zijn onze eisen bepaald lager. Meneer heeft een neef in Canada die ooit sweet corn verbouwde. Elke kolf waarbij de korreltjes al helemaal tegen elkaar gegroeid waren ging direct op de afvalhoop. Melig, oneetbaar, onverkoopbaar. Losse korrels: dat waren de zoetste. In Nederland heb ik die nog nooit ergens gezien.

Ook de ribbelchips zelf hebben een agressief gele kleur, die wat aan mosterdchips doet denken. Er zitten kleine zwarte stipjes op. As? Fire-roasted-e-nummer?

De smaak

Vriendin: “Woow. WOOOOW”

“Eerst denk je ‘ja, het is inderdaad een beetje sweet’ en ineens komt de fire roasted smaak binnen. Alsof je een sigaret wegkauwt.”

Meneer Wateetons vindt de chips vooral zoet, met hele sterke botersmaak. Ze smaken overduidelijk naar mais én naar boter.

Over de mate van rokerigheid zijn uw chipsologen het niet zo eens. De een ervaart de smaak als enorm rokerig, de andere vindt het wel meevallen. Die laatste schreef ooit een compleet boek over roken en diens papillen zijn misschien een beetje kapotgebrand.

Na nog een tweede proefsessie de volgende ochtend, op een lege maag (dedication mensen, dedication) lopen deze meningen nog verder uit elkaar. Chipsverslaafde Vriendin Wateetons gaat zelfs zo ver te oordelen dat ze deze chips ‘s ochtends niet wil eten en blaft meneer toe “eet eens wat andere chips, je meurt uit je bek”.

Eindoordeel Herr’s fire roasted sweet corn chips

Wat vinden uw doctorandussen in de chipskunde van Herr’s fire roasted sweet corn? Vol van smaak zijn ze, zoals de meeste chipsvarianten van Herr’s, sowieso. Echt knap gemaakt ook: een echt botersmaak, een echte maissmaak, en echte fire roasted smaak, hoewel de mate van die laatste een punt van discussie blijft. Ze doen meer zoet aan dan hartig. Ontegenzeggelijk een uniek chipje dat je echter vrij snel zat bent. We waarderen de effort maar zullen er niet snel een zak van leegeten. Zeker niet ‘s ochtends.

Geef een reactie