Chips van de week, van alles |

Chips van de week: Carolina Reaper cheese

Carolina reaper chips geproefd

‘Kabouterlulletjes” noemden we ze in huize Weetons, toen Meneer een klein meneertje was. Het zal de kaassmaak zijn. Nog altijd behoren ze tot zijn favoriete chips. Je kunt er zo lekker op zuigen waarna ze in je mond uit elkaar vallen.

Ok, ik moet dit soort dingen niet typen na twee espresso.

Chipito’s of cheetos noemen de meeste mensen ze. Dat is een merknaam. Bij Amazing Oriental koop je een paar smaken die je in de supermarkt niet vindt. Deep dish pizza, Buffalo blue cheese, Jalapeños – cheese. In, ze staan niet voor niks in het Amerikaanse schap, extra grote zakken. Stuk voor stuk verrukkelijke chipsvarianten. Fuck puur en eerlijk.

Deze Carolina Reaper vind je daar niet. Meneer Wateetons trof hem bij zijn Surinaamse toko in de Banne in Amsterdam Noord, waar ze alléén maar Kabouterlulletjeschips verkopen. Althans, geen andere chips. Ze hebben ook wel rijst.

Klein zakje. 1 euro.

De Carolina Reaper

De Carolina Reaper is een van de heette pepers op aarde. Anderhalf miljoen Scovilletjes tikt hij makkelijk aan. Ter vergelijking, voorgenoemde jalapeños blijven steken op 1000, en 5000 met goede belichting.

Meneer en vriendin Wateetons aten een zakje Carolina Reaper chips als dessert in een hotel, na een zelf meegebrachte maaltijd van kaasjes, wijn en charcuterie op het formicatafeltje. Het is hun standaardweekenduitje aan het worden. Vorige week keken ze uit op een verlaten markt in Haarlem, dit weekend het strand in Callantsoog. Althans, 200 meter verder. Feitelijk was hun uitzicht een parkeerplaats en snackbar Wip In. Jemoetwat(tm).

Hoe smaken ze?

De geur is weinig bijzonder. Licht kazig, maar niet prikkelend. De lulletjes zien eruit als alle lulletjes. Gebogen, luchtig, oranje, bepoederd.

De eerste ervaring is mwoah. Kazig, en lekker veel smaakversterker. Smelt op de tong. Na het doorslikken volgt het eerste keelschrapen. Een kuchje. De eerste hoest. Nog meer hoesten. Een nerveus lachje. Nog meer hoesten, schrapen en kuchen. Dikke lagen slijm vormden zich in de uithoeken van Meneers verhemelte. Zweetdruppeltjes prikten op Vriendins bovenlip. Opeens voelde Meneer waar zijn stembanden zaten. Ooit. Zijn gezicht begon te gloeien als bij een Corona koorts.

Toen de hitte na een minuutje af begon te nemen, pakten ze nog een tweede. Kuchtje-hoestje-slijmpje. En een derde. Etcetera.

Conclusie

De Carolina Reaper chips geven een fijne kick. Het zijn zonder twijfel de heetste chips die uw frituurfanaten ooit proefden. Maar, goed te doen. Geen janken, kotsen of paniek zoals je op YouTube challenge filmpjes ziet met de echte pepers. Kuchtje-hoestje-slijmpje.

De chips hebben twee voordelen: onnadenkend een hele zak voor de tv wegwerken zul je niet snel, en het kan als goedkope surrogaatkick fungeren nu zelfs je dealer met Corona thuis zit.

Jemoetwat(tm).

Meer Chips van de Week.


6 reacties op “Chips van de week: Carolina Reaper cheese
  1. ik ben een echte paprikachips fan – vaak op avontuur in NL maar kom er altijd weer terug – dus in het buitenland moet er ook veel geexperimenteerd worden. op de britse eilanden kom ik dan altijd uit op de salt & vinager (laat de haggis smaak in schotland maar staan) en in frankrijk de poulet braissé. die is echt lekker!

  2. oh en ben nu qua paprika definitief overgestapt naar de boerderij chips die bij appie in het schap staan. niet te zout, lekker met het schilletje eraan, en veel dubbelgevouwen en geblazen krrrrunch. uw mening meneer?

  3. Vraag mij af hoe het de dag erna is verlopen…… op het toilet……kan mij voorstellen dat dat geen pretje geweest is….. ijsblokjes, natte doekjes om de boel te koelen en blussen je zal maar een plaatjes denker zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

Chips van de Week – Boundless chipotle & Lime

Deze week in ‘Chips van de Week’: Meneer Wateetons proeft Boundless chipotle & lime chips. Geactiveerde chips die goed voor je guthealth zijn? Wut? En zijn ze ook lekker?


nieuwe site wateetons

Nieuwe Wateetons site

In 2006 startte meneer Wateetons nietsvermoedend een culinair blogje. 15 jaar later bestaat het nog steeds, met 3000+ posts, 8 boeken, honderden workshops en één Meneer. En, een nieuw design dat beter recht doet aan de vele producten van Ome Meneer Wateetons.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
30 mrt
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen

15 apr
Driedaagse cursus fermenteren (maandagen) Meerdere dagen

16 apr
Driedaagse cursus Beter Vlees Bereiden Meerdere dagen

12 jun
Live online workshop “tempura maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

03 jul
Live online workshop “sambal maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

30 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen

31 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend
whatsapp