van alles |

Nieuwe Wateetons site

Wateetons.com in 2006
Wateetons.com in 2006

In 2006 startte meneer Wateetons samen met DVFKAMW (de vrouw formerly known as mevrouw Wateetons) nietsvermoedend een culinair blogje. Al snel bleek dat elke dag een recept plaatsen heel veel werk is. En dat er al culinaire blogs in overvloed waren, van mensen die beter konden koken dan meneer. Waar hij echter beter in bleek was een stukje humorgebeuren, gecombineerd met een wetenschappelijke interesse in kookprocessen, zelfspot, een mild subversive onderwerpkeuze en een vlotte pen. Dit alles gelardeerd met vettig narcisme, natuurlijk.

Bijna 15 jaar later is dat blogje wat uit de klauwen gegroeid en is meneer Wateetons kookboekschrijver met acht gelauwerde boeken op zijn naam, columnist, fermentatiewebwinkelier en geeft hij wekelijks culinaire workshops en opleidingen aan hobbyistenfoodprofessionalskoks in opleiding en bedrijven.

Wateetons in 2011

Het bloggen doet meneer nog steeds, maar hij verdient zijn geld vooral met die andere activiteiten. Zijn oude website oogde echter nog altijd primair als een blog. Bovendien draaide hij al weer een jaar of zes en het template was minstens de helft daarvan niet meer geupdate. Kortom, tijd voor een nieuwe site, besloot Meneer in 2019.

Pijp aan Meneer

Dat ging niet zonder vallen of stoten, meerdere ontwikkelaars meldden zich enthousiast om na inspectie van de 15 jaar content stilletjes af te druipen. Degene die zich eraan waagde gaf de pijp na een half jaar zwoegen aan Meneer, hij had zich vertild.

Wateetons.com vanaf 2015 (?)

Meneer was weer bij af. Gelukkig was daar Luuk van de Scheur, die het design van de oneindig creatieve Tijs Koelemeijer (ook verantwoordelijk voor de look van Meneers boeken), de foto’s van Saskia Lelieveld én de meer dan 3000 posts, tienduizenden commentaren en honderden workshops tot een nieuwe, vlotte werkende en gaaf ogende site wist te vormen. Hij slaagde waar anderen faalden.

Dus, welkom op de nieuwe wateetons.com. Waar iets meer aandacht is voor de vele producten die Meneer Wateetons biedt, die meer gericht is op de zakelijke markt, waar je hopelijk sneller je weg vindt als je een workshop, boek, les of tedere aanraking zoekt en waar je nog altijd de domme grappen op Meneers blog kunt lezen.

Tips? Fouten?

Kom je dingen tegen die niet werken, of niet duidelijk zijn? Laat het vooral weten alsjeblieft.


19 reacties op “Nieuwe Wateetons site
  1. Zo hee, mooi nieuw design en ik schuif toevallig eens langs. Ziet er gelikt uit, Meneer!

    Dat recept over hoe je kleefrijst zonder voorweken maakt (voor spontane zoete kleefrijst met mango) is via Elle Eten al een tijdje uit de lucht. Is het mogelijk om er hier een kopie te plaatsen of zit daar nog copyright van Elle op?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

Hongarije roadtrip vanlife

Dingen die ons opvielen in Hongarije

Drie weken reisden wij met een busje door Hongarije. Dit viel ons op. Van ambulance geluid tot walnoten, tot het toetjesassortiment en de super mcfreeze.


csalamádé csípõs Hongaarse ingelegde groente

Csalamádé csípõs – Hongaarse ingelegde groente

Hongaarse csalamádé csípõs, geraspte en gemengde ingelegde groente. Een soort zoet-zure zuurkool van verschillende groenten. Lekker pittig en ontzettend makkelijk en snel te maken.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
29 mrt
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen

30 mrt
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen

15 apr
Driedaagse cursus fermenteren (maandagen) Meerdere dagen

16 apr
Driedaagse cursus Beter Vlees Bereiden Meerdere dagen

12 jun
Live online workshop “tempura maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

03 jul
Live online workshop “sambal maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

30 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend
whatsapp