uit eten |

#strawberry, moppie?

Hoewel hij eerder rapporteerde over een blindproeverij met teleurstellend resultaat voor de aardbeien van kweker Jan Robben besloot meneer de winterkoning van Brabant nog een tweede kans te geven. Zo is hij, groot hart enzo, type straatkrantkoper, u kent het wel. Dus toog meneer vandaag naar het Museumplein voor de veel betwitterde #strawberrymob.  (Een teringeind van Amsterdam-Noord, kan ik u vertellen). Daar zou Jan Robben zich om 14:00 aan de mensheid openbaren, met in de zoom van zijn mantel een okshoofd smaakaardbeien en vijf broden en twee vissen.

En zo geschiede, ongeveer 10 minuten voor meneer ter plaatse was. Hij heeft het vooral van horen zeggen, zoals dat meestal gaat met wonderen. Gelukkig was meneer wel op tijd voor de aanschaf van twee pond aardbeien.  En mocht hij Jan Robben, die hem ruimhartig vergaf en een rijk nageslacht beloofde, een handje geven.

Het moet gezegd, de aardbeien waren lekker. Zo lekker zelfs dat meneer ter plekke een pond opsmikkelde. En als meneer termen als opsmikkelen gaat gebruiken, dan weet u dat hij het meent. Na deze 22 minuten durende lofzang op de smaak, klinkende munt en vergunningsloos vertier toog de gehele roodgeklede en -bevlekte  massa naar de Bosboom Toussaintstraat (wéér een teringend) om daar met dank aan Willem en Drees onbeperkt verschillende aarbeienrassen te proeven. Erg leuk. Meneer had zelfs een duidelijke favoriet, maar is nu alweer vergeten welke dat was. Het was in ieder geval niet de supermarktklassieker Elsanta. Hij stond daarin niet alleen, gezien de grote hoeveelheid die van deze soort overschoot. Die koopt meneer dus nooit meer.

Enfin, wat meneer maar wil zeggen: die aardbeien van Jan Robben? Best te pruimen. Verrukkelijk!


0 reacties op “#strawberry, moppie?
  1. Meneer Wateetons die middenboven waren Eve´s Delight van Gijs van Herk.
    De rechtsachter waren Florens. Overigens kreeg ik vooral veel positieve reacties over de Sonata´s: rechtsvoor en linksvoor voor de kenners…
    De Eve´s Delight komen nu los. Jan Robben vertelde me dat hij ze ook heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

Meneer eet uit: ontbijten in het Double Tree by Hilton. Over stockfoto, slechtste koffie en grootste aanbod.

Eens in de zoveel tijd stappen dochter en meneer Wateetons een nietsvermoedend hotel binnen om daar het ontbijt te testen. Zodra ze gespot worden is het natuurlijk alle hens aan dek, paniekerige obers en snelsnelsnel alle worstjes rechtleggen. Van de week bezochten uw ontbijtstrijders het Double Tree by Hilton in Amsterdam en stapten in verwarring weer naar buiten.


Tagines en de loden kaaklijn

Meneer reist nu een kleine twee weken door Marokko. Culinair worden er een aantal thema’s zichtbaar, zoals daar zijn ‘brood’, ‘geroosterd vlees’ , ‘streetfood’ en ‘tagine’. Stoofgerechten of een gebakken eitje bij het ontbijt, ze worden geserveerd in een tagine.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
27 okt
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen

28 okt
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen

06 dec
Live online workshop “hotsauces maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

20 dec
Live online workshop “mozzarella maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

31 jan
Live online workshop “likeuren maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

05 feb
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

18 mrt
Driedaagse cursus fermenteren (maandagen) Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend
whatsapp