Ah shit, soms weet meneer het zelf niet meer


Schrijven, met een pen enzo, het is niet meneers ding. Net zoals dingen een ding noemen trouwens. Op de een of andere manier meent hij tijdens het koken of het proeven altijd met een slecht werkende pen volslagen onleesbare en veel te summiere aantekeningen te moeten maken op goedkope en vetbevlekte kladblokjes. Die komt hij dan drie weken later tegen in een keukenkastje, portemonnee of kussensloop zonder het flauwste benul te hebben welke kennis de diepten van zijn culi-hiërogliefen herbergt.

Waar heeft meneer het over?

 1. 3
  Anne

  Gigantisch brok. Associatie van drop, koffie. Goed mondgevoel. Amandel. Erg lekker. Wel eentje waar je lang op kunt zuigen. Krachtig. Proeft als veel cacao. Vermoed: iets te pittig voor mevr. W. Misschien iets te plakkerig?

  Lijkt me duidelijk: chocoladeproeverij 😆

 2. 4
  Sebastiaan

  Gigantisch brak. Associatie
  van drop. Koffie, – Goed mengen.
  Amandel. Erg lekker
  Wel eentje waar je teij op kunt zien rijen
  Krachtig. groikt als veel lever (of leem)
  Vermoed: iets te pittig voor zus W.
  Misschien ietsie te plakkerig?

  Duidelijk toch?

 3. 6
  Yvonne

  Meneer schrijft het tenminste op. Ik denk iets te vaak ‘ach, dat onthoud ik wel’ met al gevolg dat ik het ideale recept voor hazelnootpasta straks voor de tweede keer mag uitvinden. Vorige keer kostte het drie pogingen…

 4. 7
  MoederWateetons

  Anne krijgt een 10 van me! Hoewel er : ietSIE te plakkerig staat. Dat ik het kan ontcijferen, tja….ik heb dat gepriegel eerder gezien. Heeft Anne in een vorig leven doktersrecepten moeten ontcijferen?

 5. 9
  zuster wateetons medior

  De gehele familie wateetons heeft ontcijferings competenties moeten ontwikkeken. Ik kan me een supermarktbezoek herinneren waarin wij zusters naarstig op zoek waren naar een zak vien.

 6. 10
  petrvs

  Sinds kort mogen dokters ook geen recepten mee met de hand uitschrijven maar alleen nog op de pc. Voor doktersrecepten wellicht veilig, voor culinaire recepten jammer:

  Veelbelovende recepten ontspoorden
  door recepten met onduidelijk woorden
  Ik noem een voorbeeld van zo´n keukenongeval
  het is een rariteit, het is de nassibal

Geef een reactie