Kommaar, kommaar, kommaarrrrr


Meneer en zijn espresso-apparaat. Hij kan er uren over verhalen. Uren die meestal eindigen in slaande deuren en in een kussen gesmoorde snikken. Het lukt hem gewoon niet er een behoorlijke espresso uit te krijgen. En echt hoor, meneer heeft het geprobeerd: de beste en meest verse (zelf- zowel als voorgemalen) koffie, de schoonste en meest optimaal voorverwarmde materialen, een eindeloze variatie aan malingen, exacte meting van de watertemperatuur en doorloopsnelheid, een prijzige machine van een uitstekend merk, de hoeveelheid koffie tot op de microgram vastgesteld. U noemt het, meneer probeerde het. Met als resultaat een laf en cremaloos of bitter en cremaloos bakkie wegpleur. Wanhoop en zelfhaat en een inmiddels al een jaar ongebruikt in de hoek staand apparaat.

Ergens gaat er iets mis en na lang afstrepen resteert er slechts een conclusie: meneer heeft het gewoon niet. Geen Barista-hand, geen Koffie Kapaciteit, geen Pleur Potentie. Hij geeft het op. Daarom presenteert hij, deemoedig maar met een ge-wel-di-ge (n)espresso (arpeggio en ristretto zijn thans favoriet) in de hand:

(Gelukkig is meneer nog wel woest aantrekkelijk).

 1. 3
  Vic

  Ik zou graag meneer en Kaatjes keuken willen introduceren.
  Allebei op Twitter.
  De ene is @wateetons en de andere is @kaatjeskeuken.
  Kaatje doet vele soorten koffie, van 1 ons tot kilo’s.
  Heeft volgens mij maar één soort apparaat. Jura.
  Nie goekoop, maar o zo goed.

  Vic
  Gaat niet de deur uit zonder 2 dubbele….

 2. 4
  Vic

  Oh ja,

  Je begint met bonen.
  Gewoon malen en die geur vasthouden.
  Niet de poeder die al een jaar geleden gemalen is en waar de essence al van af is.

 3. 9
  petrvs

  Koffie malen, lepeltje buisman, opgieten op papieren filter, mooi kopje met liefst bijpassend schoteltje met bloemmotief en gouden randje, biscuitje erbij klaar…

 4. 10
  mary

  al jaren een café duo apparaatje. Maar wel goede koffie.
  Drink maximaal 3 kopjes per week :mrgreen:
  Verder gebruik ik een kilo thee per 2 maanden uiteraard losse blaadjes en uitsluitend Yunan

 5. 15
  Gijs

  Meneer moet de hoop niet opgeven. Misschien was meneers espressoapparaat niet helemaal in orde. Nespresso is prima hoor, je zit alleen aan die cups vast. Niet drinken wat hip is maar wat je lekker vindt hoor meneer.

Geef een reactie